Whitepaper

Digital Marketing Trendrapport 2022

Benieuwd naar de laatste trends en ontwikkeling in digital marketing?
Download het trendrapport 2024 ››

Welke trends gaan in 2022 het digitale marketing landschap bepalen? In dit trendrapport ontdek je de vijf belangrijkste digital marketing trends voor 2022. Wat kun je verwachten? 

De vijf belangrijkste trends voor 2022

Big Tech partijen buitelen over elkaar heen om elkaars verdienmodel af te snoepen. Er wordt massaal geïnvesteerd in Artificial Intelligence (AI), Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR). Onze fysieke wereld digitaliseert steeds verder, het Meta concept is geboren. Betekent dit een nieuwe handel in ‘human futures’? 

Ondertussen ploeteren marketeers door om funnels steeds slimmer in te richten. Want die funnel wordt steeds complexer en technischer. De rol van centrale datacollectie en de juiste tools wordt nog belangrijker. Dit leidt tot een hele nieuwe discipline in ons vakgebied; Marketing Ops. Marketeers worden daarnaast steeds meer geholpen door automatisering van Ads & Search. Is het nobele handwerk van dagelijks campagnes optimaliseren daardoor verleden tijd en houden we meer tijd over voor het bouwen van een sterk merk?

Consumenten zijn heel vatbaar voor goedkoop en snel en kiezen steeds vaak met de portemonnee. Toch zijn we (gelukkig!) steeds vaker te verleiden tot groenere keuzes. Keuzes die vaak ook in het belang van het bedrijf zijn. Al deze ontwikkelingen zijn weinig waard als we niet de mensen hebben om er op in te spelen. Helaas leidt de krapte op de arbeidsmarkt tot een vertraging in menig digitale roadmap. Er wordt in 2022 dan ook meer geïnvesteerd in de ontwikkeling van medewerkers om ze te binden en behouden.

Stof tot nadenken

In dit rapport worden bovenstaande trends toegelicht. De trends zijn tot stand gekomen door het analyseren van 100+ digitale strategieën van b2b, b2c, corporate en mkb bedrijven, aangevuld met internationaal onderzoek en een 3-tal interviews met vakexperts. O.a. met Frans Riemersma en auteur van het boek 'Duurzaam online shoppen' Heleen Buldeo Rai. We hopen dat het trendrapport je aanzet om na te denken over mogelijkheden die deze trends bieden voor jouw organisatie. 


Veel leesplezier en inspiratie toegewenst met het Digital Marketing Trendrapport 2022!