Whitepaper

Trendrapport Digital Marketing 2021

Benieuwd naar de laatste trends en ontwikkeling in digital marketing?
Download het trendrapport 2024 ››

De nieuwe post-COVID-19 realiteit

Iedereen kijkt reikhalzend uit naar 2021. Het jaar waarin we weer mogen ontmoeten en begroeten. Reizen en feesten. Fysieke events bezoeken en elkaar weer zien op kantoor. Of blijven de donkere COVID-19 wolken met bijbehorende maatregelen nog tot ver in 2021 over ons heen hangen? Eén ding is zeker, er komt geen ‘oud normaal’ meer. Een crisis die zo lang duurt brengt structurele veranderingen met zich mee. Ook voor ons als marketeer.

De 6 trends voor 2021

De digitalisering qua thuiswerken en b2b sales, de doorbraak in ‘online share of sales’, meer aandacht voor lokale communities en meer bewustzijn voor wat ons product eigenlijk toevoegt aan de wereld, drukken een stevige stempel op het komende jaar. Daarnaast zien we ontwikkelingen die al speelden voor COVID-19. De cookie die steeds meer wordt uitgefaseerd en het bijbehorende belang van first party data spelen een grote rol in 2021.

Het gefragmenteerde gebruik van social media zet ook door. In een wereld waarin iedereen zijn eigen waarheid heeft is het lastig om jouw boodschap goed te verkondigen. Hoe gaan we om met de toenemende polarisatie aan de ene kant en de groeiende kansen met social commerce aan de andere kant?

Het onderscheidend vermogen van jouw product of service is altijd al bepalend geweest voor jouw marketingsucces. Verdergaande digitalisering biedt in 2021 nog meer kansen om relevante digitale services te ontwikkelen. Tegen een service die het leven van je klant makkelijker, leuker of beter maakt kan geen advertentiestrategie op.

Stof tot nadenken

De trends in dit rapport zijn tot stand gekomen door analyse van 100+ digitale strategieën van b2b, b2c, corporate en mkb bedrijven, aangevuld met internationaal onderzoek en 3 video-interviews met experts uit de markt. We hopen dat het trendrapport je aanzet om na te denken over mogelijkheden die deze trends bieden voor jouw organisatie. Veel leesplezier en inspiratie toegewenst!


 Deel op jouw favoriete platform: