Podcast

Boost je creativiteit, je bent creatiever dan je denkt

In de eerste Studio Beeckestijn podcastaflevering van 2024 staat een van de belangrijkste skills voor de komende jaren centraal: creativiteit.  Expert op dit gebied, Bob Muntjewerff, gaat met Bart Meerdink in gesprek  over o.a. het creatieve proces, collectieve creativiteit en creativiteitsstarters. Hij geeft concrete voorbeelden en handige oefeningen om je hersenen in de creatieve modus te zetten. In deze interactieve podcast word je zelf ook nog even aan het werk gezet  ;-)

Beluister hier de podcast via Spotify ››

wanneer krijg je jij beste ideeen?

Onder de douche, tijdens het wandelen, tijdens het sporten, in de auto, in bed, als je net wakker wordt. Bijna niemand zegt op kantoor, op mijn werk of achter mijn laptop. Terwijl je ook op je werk, met de juiste technieken en werkvormen die mensen stimuleren en activeren, tot hele goede ideeën kunt komen. Starters en energizers kunnen het creatieve proces goed op gang brengen.

Bob Muntjewerff - Boost je creativiteit

technieken om creativiteit te stimuleren

Bob geeft in de podcast voorbeelden van technieken die de creativiteit stimuleren. We noemen er alvast een paar:

  • Crazy 8
  • Random Word & Random Image
  • Reframing
  • Focus & unfocus
  • Brain writing

Van idee en post-it naar realisatie

Alleen met een goed idee ben je er natuurlijk nog niet. Hoe zorg je er nou voor dat het niet bij ideeën blijft en je snel kunt starten met de realisatie? Ook hier geeft Bob je tips voor in deze podcastaflevering.

Studio Beeckestijn · Boost je creativiteit

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

OP zoek naar meer tips om je creativiteit te stimuleren?

Wil je in jouw organisatie aan de slag met innovatieve ideeën en originele oplossingen? En ben je op zoek naar technieken en tips om om je creativiteit te stimuleren en activeren? Doe dan mee met de 1-daagse training Boost je Creativiteit met Bob. 

Vond je dit een waardevolle podcast? 

Studio Beeckestijn heeft ondertussen al een mooi lijstje met interessante podcasts gemaakt. Ben je benieuwd naar de andere afleveringen? Kijk dan hier.

Ook hebben we weer mooie clinics op de agenda staan waarin jouw kennis over bepaalde onderwerpen in 1,5 uur wordt bijgespijkerd. Zin om nieuwe inzichten op te doen? Bekijk onze clinic agenda.