Podcast

Podcast: INTERVIEW DIGITAL MARKETING PROFESSIONAL 2021

In deze nieuwe podcast gaat Bart Meerdink in gesprek Olga Kastelein, manager Digital Marketing bij Nikon Europe. In haar aanpak combineert ze lef en leiderschap met een hoge executiekracht. Wat begon met een focus op betere campagnes binnen Nederland ontaarde in een zeer strakke Europese marketingtechnologie & operations aanpak. Een bijzondere gast, want Olga won de prijs Digital Marketing Professional van het jaar 2021. 

Beluister hier de podcast via Spotify.

Digital Marketing Professional 2021

Van een Nederlands team naar Europa

Olga vertelt in de podcast dat zij van het Nederlandse content team naar het Europese digitale strategie team is gegaan. Toen ze begon met haar opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap bij Beeckestijn Business School ontstonden bij haar een aantal vragen en uitdagingen. Hoe kan je namelijk een campagne op een Europees platform meten? Welke kanalen ga je gebruiken om dat uit te rollen? En hoe kan je dan zo’n campagne van top tot teen doormeten als je zoveel verschillende touchpoints hebt die niet op elkaar zijn ingericht? 

Veranderende behoefte en propositie

Iedereen heeft inmiddels wel een smartphone waarmee je altijd foto’s kan maken. Dit heeft er voor Nikon voor gezorgd dat een deel van de behoefte van hun consumenten al vervuld werd en de behoefte veranderde. Het merk Nikon transformeert qua propositie van een mass-media merk naar een niche doelgroep.

Olga heeft gedegen onderzoek gedaan om de nieuwe propositie succesvol neer te zetten, wat ontzettend veel opgeleverd heeft. Vervolgens heeft Olga een Europees raamwerk neergezet rondom de tech- en datastrategie. 

Europese aanpak

Olga legt je uit hoe ze zijn begonnen met de Europese aanpak en de strategie. Wat zij belangrijk vond was het stapje voor stapje aanpakken en hierbij te achterhalen wat bijvoorbeeld de behoefte is en wat de pijnpunten zijn. Daarnaast vertelt ze je ook over de belangrijkste stappen en fases die ze hebben doorlopen.

Balans vinden tussen lokaal en centraal

Hoe vind je de lijn tussen wat je wel en niet acceptabel vindt op lokaal level en hoe vind je de balans tussen lokaal en centraal? Olga vertelt hoe zij hiervoor de oplossing hebben gevonden en hoe zij iemand met een lokale rol een centrale verantwoordelijkheid hebben gegeven. 

Welke kennis moet je in huis hebben? 

Het begrijpen en kennis hebben van de consument is volgens Olga heel belangrijk. Wat is volgens haar nog meer belangrijke kennis om te hebben? En hoe belangrijk is de technische kennis voor de marketeer? 

Gouden tips

Afsluitend van de podcast deelt Olga nog een aantal waardevolle tips met je. 

Dit en nog veel meer hoor je in deze nieuwste podcast. Luister 'm wanneer het jou uitkomt!

Studio Beeckestijn · Interview Digital Marketing professional 2021

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Vond je dit een waardevolle podcast? 

Studio Beeckestijn heeft ondertussen al een mooi lijstje met interessante podcasts gemaakt. Ben je benieuwd naar de andere afleveringen? Kijk dan hier.

Ook hebben we weer mooie clinics op de agenda staan waarin jouw kennis over bepaalde onderwerpen in 1,5 uur wordt bijgespijkerd. Zin om nieuwe inzichten op te doen? Bekijk onze clinic agenda.