Social Media opleidingen

De ontwikkelingen binnen social media gaan razendsnel en vragen erom dat je continu je strategie aanpast en de innovaties weet te vertalen naar kansen voor jouw organisatie. Volg een social media training of opleiding bij Beeckestijn Business School en verreik je operationele, tactische & strategische kennis!

Daarom Beeckestijn

✔ Ruim aanbod
✔ Innovatief & inspirerend
✔ Topdocenten: specialisten uit het vakgebied
✔ Vertaling naar de praktijk
✔ Volg je opleiding online of op locatie
✔ Ruim 8.000 professionals gingen je voor

Social Media opleidingen

Social media trainingen

Ik vond het een leerzame opleiding. Je leert met een professionele blik te kijken naar de inzet van social media binnen je organisatie. Je doet het er immers niet zomaar even bij.”
Emily Veenman-Veneman
Alumnus Post-hbo opleiding Social Media

Meer over social media

Social media marketing

Social media, we maken er bijna allemaal dagelijks gebruik van, maar hoe zet je het succesvol in voor jouw organisatie? Bij social media marketing zet je social media in om je marketingdoelstellingen te bereiken. Er zijn veel verschillende manieren waarop je social media kan inzetten. Zo kan het een belangrijke rol spelen binnen de klantenservice, employer branding en natuurlijk het bereiken van (nieuwe) doelgroepen.

Social media is ook uitermate geschikt voor starters of kleine bedrijven. Alle social media kanalen bieden de mogelijkheid om gratis een account aan te maken. Iedereen kan dus starten met social media marketing. Maar successen behalen gaat niet vanzelf. Je wil de juiste content inzetten om de juiste doelgroep te bereiken.

Wil jij jezelf verder ontwikkelen als social media professional? Volg dan onze post-hbo of korte opleiding. Van de belangrijkste social media trends tot concrete kanaal kennis, het komt allemaal voorbij.

Social media strategie

Social media biedt je de ruimte om van alles te delen over jouw organisatie. Maar door de grote overvloed aan posts op social media is het belangrijk dat je keuzes maakt wat je deelt. Je wil niet dat je volgers je als irritant beschouwen door de grote hoeveelheid berichten. Daarnaast kost het creëren van goede content ook tijd.

Een duidelijke social media strategie geeft je richting. Het helpt je bij het maken van content die past binnen jouw branding. Wat wil je uitstralen en wat wil je overbrengen op anderen?

Van een marketing strategie naar een social media strategie, je leert het tijdens de training Social Media Strategie.

Kanalen & apps

LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Snapchat, TikTok & Whatsapp. De lijst van social media kanalen is eindeloos. En dagelijks komen er nieuwe bij. Slechts een handvol wordt echt succesvol en overgenomen door een groot deel van de bevolking.

Welk kanaal het beste bij jouw merk past? Dat hangt af van jouw doelgroep. Wil je professionals op hun werk bereiken? Dan past LinkedIn daarbij. Maar ligt jou doelgroep bij de doe-het-zelf liefhebbers zijn Facebook en Instagram veel passender.

De nieuwe functies binnen de verschillende kanalen schieten als paddenstoelen uit de grond. Zo is Instagram al lang geen ‘foto app’ meer, door de komst van de IGTV en reels maken video een heel groot onderdeel uit van het kanaal. Bij social media is het belangrijk om je ogen en oren open te houden. Op welke kanalen zijn jouw potentiële klanten aanwezig? Als jongeren merk inzetten op Twitter had jaren geleden heel succesvol kunnen zijn, nu kan je veel beter inzetten op kanalen als Snapchat en TikTok

Influencers

Bij influencers denk je wellicht aan namen als Kim Kardashian, Cristiano Ronaldo of onze eigen Monica Geuze. Maar de wereld van influencers is veel groter en voor allerlei verschillende doelgroepen. Deze content creators kunnen een belangrijke rol spelen in jouw social media strategie. Ze staan dichtbij jouw doelgroep en hun mening wordt gewaardeerd.

De kracht van influencers zit hem niet altijd in de grootte van hun aanhang. Ook zo genaamde mirco influencers (tot 50.000 volgers) kunnen veel voor jouw zichtbaarheid betekenen. Daarnaast reikt de wereld van influencer marketing zich niet alleen tot Instagram en Youtube, maar ze zijn er op alle social kanalen.

Tijdens de training Influencer Marketing leer je in een halve dag wat influencers voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Adverteren op social media

Zoals hier boven al beschreven zijn de social media kanalen gratis te gebruiken en daarom voor veel bedrijven een belangrijk onderdeel van de strategie. Maar ook de mogelijkheden om te adverteren zijn enorm. Social media advertising is voor veel organisaties een belangrijke manier om bezoekers (&volgers) te trekken. Elk kanaal heeft zijn eigen mogelijkheden om doelgroepen te selecteren (ook wel targetten genoemd).

Advertising trainingen:

Het resultaat meten

Hoe meet je je succes op social media? Als je social media strategie helder is, kun je aan de hand van KPI’s doelstellingen bepalen. Vervolgens biedt elk social kanaal zijn eigen mogelijkheden voor het meten van de resultaten. Daarnaast kan je jouw eigen data gebruiken om een goed beeld te krijgen van het effect van jouw social inspanningen. De resultaten van jouw social campagnes kan je vervolgens weer inzetten om nieuwe campagnes en uitingen te optimaliseren.

Wil je meer leren over het meten van je resultaten binnen social media? Volg dan de training Social Media Analytics & Monitoring

Losse trainingen vs. Een hele opleiding

Alle social media trainingen zijn onderdeel van de post-hbo Social Media. Wil je een volledige opleiding op het gebied van Social Media? Dan is dat wellicht iets voor jou.

Actieplan

Het grote voordeel van het volgen van de hele opleiding i.p.v losse trainingen is het schrijven van een actieplan. Door het schrijven van een social media plan pas je de nieuwe kennis direct toe in de praktijk. Je maakt het plan voor jouw werkgever of voor een opdrachtgever. Met als belangrijk onderdeel de businesscase. Meer lezen over de kracht van een actieplan >>

“De docenten bij Beeckestijn zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied en spelen ook in op actualiteiten. Ondernemers uit de business delen relevante informatie uit de praktijk. Deze informatie heeft mij geholpen om een waardevolle strategie te schrijven voor mijn werkgever.”

Jorien Smak, alumnus Post-HBO Social Media

Casedag

Bij de post-hbo opleiding heb je ook een casedag. Tijdens de deze dag ga je in groepjes aan de slag met een case. Je leert concreet hoe je jouw nieuwe kennis kan toepassen in de praktijk.

Korte opleiding social media

Heb je niet het budget om de gehele post-hbo te volgen? Kijk dan ook eens naar de korte opleiding Social Media. Bij de korte opleiding volg je 6 colleges, waarvan je er 3 zelf kan kiezen. Zo stem je de opleiding af op jouw persoonlijke kennisbehoefte.

Kom kennismaken!

Heb je hulp nodig bij je opleidingskeuze of wil je graag even sfeer proeven? We hebben verschillende mogelijkheden waarbij je kennis kan maken met ons. Een Open Dag geeft je een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen, ook is er ruimte voor vragen en persoonlijk advies. Tijdens onze Clinics word je in 1,5 uur bijgepraat over een actueel onderwerp. 

Bekijk de agenda
 

Open dag bij Beeckestijn