Social Media opleidingen

De ontwikkelingen binnen social media gaan razendsnel en vragen erom dat je continu je strategie aanpast en de innovaties weet te vertalen naar kansen voor jouw organisatie. Volg een social media marketing training of opleiding bij Beeckestijn Business School en verrijk je operationele, tactische & strategische kennis!

Beeckestijn digital marketing cursus gemiddeld beoordeeld met 8,3

Springest: 8.4/10
Google reviews: 4.8/5

Social Media marketing opleidingen

Social media marketing trainingen

Welke opleiding of training past bij mij? 

Post-hbo, korte opleiding of training. We snappen dat het verschil tussen de opleidingen misschien niet direct duidelijk is. Een kort overzicht van de verschillen:

Naam opleiding Niveau Duur

Onderdelen

Diploma/certficaat
Content Marketing & Social Media* Post-HBO 9 colleges ✓ Actieplan
✓ Casedag
Post-HBO diploma
Content Marketing & Social Media* Korte opleiding 6 colleges ✓ Actieplan
✗  Casedag
Diploma 
Social Media Marketing  Training 1 dag
& e-learning
✗  Actieplan
✗  Casedag
Certificaat

* De korte opleiding is een verkorte versie van de post-hbo. 

Sparren over welke opleiding het beste bij jou wensen en situatie past? Wij denken graag mee, op de manier die jij het prettigst vindt››

"Ik vond het een leerzame opleiding. Je leert met een professionele blik te kijken naar de inzet van social media binnen je organisatie. Je doet het er immers niet zomaar even bij.”
Emily Veenman-Veneman
Alumnus post-HBO opleiding Social Media

Meer over social media marketing

Social media marketing

Social media, we maken er bijna allemaal dagelijks gebruik van, maar hoe zet je het succesvol in voor jouw organisatie? Bij social media marketing zet je social media in om je marketingdoelstellingen te bereiken. Er zijn veel verschillende manieren waarop je social media kan inzetten. Zo kan het een belangrijke rol spelen binnen de klantenservice, employer branding en natuurlijk het bereiken van (nieuwe) doelgroepen.

Social media is ook uitermate geschikt voor starters of kleine bedrijven. Alle social media kanalen bieden de mogelijkheid om gratis een account aan te maken. Iedereen kan dus starten met social media marketing. Maar successen behalen gaat niet vanzelf. Je wil de juiste content inzetten om de juiste doelgroep te bereiken.

Wil jij jezelf verder ontwikkelen als social media professional? Volg dan onze post-hbo of korte opleiding Social Media Strategie. Van de belangrijkste social media trends tot concrete kanaal kennis, het komt allemaal voorbij.

Social media Marketing

Social media biedt je de ruimte om van alles te delen over jouw organisatie. Maar door de grote overvloed aan posts op social media is het belangrijk dat je keuzes maakt wat je deelt. Je wil niet dat je volgers je als irritant beschouwen door de grote hoeveelheid berichten. Daarnaast kost het creëren van goede content ook tijd.

Een duidelijke social media marketing strategie geeft je richting. Het helpt je bij het maken van content die past binnen jouw branding. Wat wil je uitstralen en wat wil je overbrengen op anderen?

Van een marketing strategie naar een social media strategie, je leert het tijdens de training Social Media marketing.

Kanalen & apps

LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Snapchat, TikTok & Whatsapp. De lijst van social media kanalen is eindeloos. En dagelijks komen er nieuwe bij. Slechts een handvol wordt echt succesvol en overgenomen door een groot deel van de bevolking.

Welk kanaal het beste bij jouw merk past? Dat hangt af van jouw doelgroep. Wil je professionals op hun werk bereiken? Dan past LinkedIn daarbij. Maar ligt jou doelgroep bij de doe-het-zelf liefhebbers zijn Facebook en Instagram veel passender.

De nieuwe functies binnen de verschillende kanalen schieten als paddenstoelen uit de grond. Zo is Instagram al lang geen ‘foto app’ meer, door de komst van de IGTV en reels maken video een heel groot onderdeel uit van het kanaal. Bij social media is het belangrijk om je ogen en oren open te houden. Op welke kanalen zijn jouw potentiële klanten aanwezig? Als jongeren merk inzetten op Twitter had jaren geleden heel succesvol kunnen zijn, nu kan je veel beter inzetten op kanalen als Snapchat en TikTok

Influencers

Bij influencers denk je wellicht aan namen als Kim Kardashian, Cristiano Ronaldo of onze eigen Monica Geuze. Maar de wereld van influencers is veel groter en voor allerlei verschillende doelgroepen. Deze content creators kunnen een belangrijke rol spelen in jouw social media strategie. Ze staan dichtbij jouw doelgroep en hun mening wordt gewaardeerd.

De kracht van influencers zit hem niet altijd in de grootte van hun aanhang. Ook zo genaamde mirco influencers (tot 50.000 volgers) kunnen veel voor jouw zichtbaarheid betekenen. Daarnaast reikt de wereld van influencer marketing zich niet alleen tot Instagram en Youtube, maar ze zijn er op alle social kanalen.

Tijdens de training Influencer Marketing leer je in een halve dag wat influencers voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Adverteren op social media

Zoals hier boven al beschreven zijn de social media kanalen gratis te gebruiken en daarom voor veel bedrijven een belangrijk onderdeel van de strategie. Maar ook de mogelijkheden om te adverteren zijn enorm. Social media advertising is voor veel organisaties een belangrijke manier om bezoekers (&volgers) te trekken. Elk kanaal heeft zijn eigen mogelijkheden om doelgroepen te selecteren (ook wel targetten genoemd).

Advertising trainingen:

Het resultaat meten

Hoe meet je je succes op social media? Als je social media strategie helder is, kun je aan de hand van KPI’s doelstellingen bepalen. Vervolgens biedt elk social kanaal zijn eigen mogelijkheden voor het meten van de resultaten. Daarnaast kan je jouw eigen data gebruiken om een goed beeld te krijgen van het effect van jouw social inspanningen. De resultaten van jouw social campagnes kan je vervolgens weer inzetten om nieuwe campagnes en uitingen te optimaliseren.

Wil je meer leren over het meten van je resultaten binnen social media? Volg dan de training Social Media Analytics & Monitoring

Digital Marketing & Social Media

Social media is voor veel bedrijven een onmisbaar instrument in de online marketing mix, daarom komt social media voor in veel van onze andere opleidingen. 

banner-2023-2

MAAK IMPACT MET EEN OPLEIDING VAN BEECKESTIJN BUSINESS SCHOOL

Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen digital, marketing, cx, data, communicatie en leiderschap door 100% vakexperts

Elk college zit vol met interessante insights, inspirerende voorbeelden en cases waar jij van kan leren. 

Beeckestijn Beloftes 

✔ Je maakt gegarandeerd impact
✔ Praktische toepassing & 100% vakexperts
✔ Je bouwt een waardevol netwerk op
✔ Jouw groei staat voorop, daar gaan we ver voor
✔ Geeft energie!

Investeer in jezelf met een opleiding bij beeckestijn business school

Op zoek naar gratis nieuwe kennis en inspiratie? Dan zit je goed bij ons. Meld je aan voor een van onze populaire clinics en laat je in 1,5 uur bijpraten over een onderwerp binnen jouw interesses. Liever op een ander moment inspiratie op doen? Download een van onze whitepapers, lees de nieuwste blogs of luister naar onze podcast serie "Studio Beeckestijn"

Lees hieronder verder

 

Lees hieronder verder