Programma

✔ Voor iedereen die  leiding geeft aan digitale transformatie
✔ In de Tech Hoofdstad van Europa: Berlijn
✔ Colleges, dialogen, bedrijfsbezoeken en gamification

Programma

Het is een echte studiereis. Al tijdens de treinreis van Amersfoort naar Berlijn ga je aan de slag met elkaar. In Berlijn verzorgen uiteenlopende bedrijven en vakexperts enkele colleges en gaan we veel op pad. Een flink deel van de tijd wordt gebruikt voor dialoog en samenwerken, rondom deze thema’s en de rol van leiderschap. Ook de diners worden extra interessant door de inbreng van gastsprekers aan tafel.

We bezoeken de gevestigde namen maar we praten met bijvoorbeeld start-ups in de FinTech. Verder is er ook aandacht voor ‘de Toekomst van Werk’ en de ‘Duurzame Toekomst’.

Op vrijdag in de trein terug presenteren en bediscussiëren we ieders bevindingen.

Het is een intensief programma, maar er is zeker ook ruimte voor ontspanning en om elkaar en Berlijn te leren kennen. We nemen je graag mee op deze ontdekkingsreis! Klinkt dit als muziek in jouw oren en wil je op de hoogte gehouden worden van alle verdere ontwikkelingen m.b.t. deze studiereis? Vul dan vrijblijvend het contactformulier in.

Programma details

Dinsdag 26 september
's Ochtends verzamelen we bij Beeckestijn in Leusden, van daaruit per taxi naar station Amersfoort. We gaan met de trein vanuit Amersfoort – comfortabel en, belangrijk in 2023, milieuvriendelijk. 

Tijdens de reis gaan we meteen aan de slag. Als groep en individueel analyseren we wat de belangrijkste drivers of change zijn die onze toekomst waarschijnlijk zullen bepalen. Deze drivers zijn deel digitaal, maar we zullen zeker ook Beyond Digital gaan. Dit is de basis van scenarioplanning – een van de krachtigste instrumenten voor strategische planning in onzekere tijden.

Om ca. 17:00 komen we aan bij Berlin Hauptbahnhof. ’s Avonds dineren we met een mystery guest die trends in perspectief en in de context van Berlijn plaatst.

Woensdag 27 september
Woensdag beginnen we met tech. In de ochtend komen enkele topsprekers vertellen over grote ontwikkelingen als AI, Web3.0 en Smart Automated Systems.

Na de lunch plaatsen we deze thema’s in actieve participatie modus. We gaan de stad in om te zoeken naar de maatschappelijke onderstromen die in Berlijn goed zichtbaar zijn. Daarbij zullen we vragen tegenkomen over de ethiek van tech en de bedoelde en onbedoelde gevolgen van digitalisering. ’s Avonds brengen we de thema’s bij elkaar door met experts uit verschillende sectoren te kijken naar grote uitdagingen waar we voor staan – klimaat, vluchtelingen, voedselzekerheid, enzovoorts.

Donderdag 28 september
Donderdag staat in het teken van de verbinding met de buitenwereld. In de ochtend bekijken we dit weer vanuit een digitaal gezichtspunt: hoe kan je platforms en ecosystemen inzetten om klanten – en de maatschappij – te bereiken? 

’s Middags maken we het persoonlijker. We’re getting out of the building om mensen te spreken over hun persoonlijke ideeën en ervaringen. Dit doen we op basis van een workshop rondom human led transformations. In de avond bespreken we hoe bedrijven de verbinding met de buitenwereld kunnen benutten – wat zijn business modellen en hoe pas je ze toe?

Vrijdag 29 september
Na het ontbijt vertrekken we met de trein terug naar Amersfoort CS. 
Tijdens de reis brengen we alle ervaringen samen. In groepen werken we aan een case en presenteren de uitkomsten aan elkaar. De winnende groep krijgt een mooie prijs! De reis eindigt in Amersfoort, maar in de weken erna zal er opvolging komen om het geleerde in de praktijk te brengen. De geplande aankomsttijd is ca. 16:30 en vanuit daar is er taxivervoer terug naar Beeckestijn.

Sprekers

De eerste sprekers zijn bekend, binnenkort meer!

Mikel Mangold Netwerkeconomie / Venturelab
John Callan Web 3.0
Philip Horvath Human Transformational Leadership
Caroline Rudzinski Trendwatching
Thomas Stegelmann (Henkel) Platform Economie
Spryker  
Founders Institute  

4-daagse studiereis naar berlijn

✔️ 26 t/m 29 september 2023
✔️ Voor beleidsbepalende professionals
✔️ Veel interactie, samenwerken en boeiende sprekers
✔️ Onverwachte ontmoetingen en een inspirerend netwerk
✔️ Volledig verzorgd, dus inclusief treinreis, overnachtingen, ontbijt, lunch en diners