Zoekmachine marketing trainingen

Zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo zijn voor veel bedrijven de belangrijkste bron om gevonden te worden door nieuwe website bezoekers en klanten. Goed zichtbaar zijn in de zoekresultaten (organisch en betaald) is niet eenvoudig. Als Search Engine Optimalisation (SEO) specialist of Search Engine Advertising (SEA) specialist kun je zoekmachine marketing succesvol in zetten voor jouw organisatie.

Spijker je kennis en skills bij met een van onze zoekmachine marketing trainingen.   

Beeckestijn opleidingen gemiddeld beoordeeld met 8,3

Springest: 8.4/10
Google reviews: 4.8/5

Zoekmachine marketing trainingen

WELKE zoekmachine training PAST HET BESTE BIJ MIJ?

SEO, Google Ads of de Zoekmachine Marketing Essentials. We snappen dat het verschil tussen de opleidingen misschien niet direct duidelijk is. Een kort overzicht van de verschillen:

Naam opleiding Niveau Duur

Onderwerp

Voorkennis 
SEO Training 2 dagen SEO Geen 
Google Ads Training 2 dagen SEA Geen
Advanced SEO Training 2 dagen SEO Kennis van SEO
Schrijven voor SEO Training  1 dag SEO Geen

Sparren over welke opleiding het beste bij jou wensen en situatie past? Wij denken graag mee, op de manier die jij het prettigst vindt››

"Ik heb deze training ervaren als zeer waardevol voor degene die de basis van SEO wil leren begrijpen. De theorie wordt gelijk toegepast op de eigen situatie, waardoor je gelijk verbeteringen door kunt voeren. Erg nuttig!"
Samantha Broekert
Alumnus training SEO

Meer over zoekmachine marketing

Organisch of adverteren

Zoekmachine marketing (Search Engine Marketing) bestaat uit twee specialismen. Bij zoekmachine optimalisatie (SEO) richt je je op de organische zoekresultaten. Met organisch (natuurlijk) worden de niet betaalde resultaten bedoeld. Een hoge(re) positie bereik je door het optimaliseren van verschillende factoren. Bij zoekmachine advertising (SEA) staan de betaalde resultaten centraal.

Wat zoekmachine marketing een uitdaging maakt is dat iedere website op de beste positie vindbaar wil zijn. Daarnaast baseert Google (en andere zoekmachines) de positionering op een algoritme dat grotendeels geheim is.

Search Engine Optimalisatie (SEO)

Zo als al eerder besproken draait SEO om de niet betaalde resultaten in de zoekmachines. SEO specialisten houden zich bezig met het optimaliseren van de website (en webteksten) voor een hogere positie. Hoe hoger je positie, hoe beter je vindbaar bent.

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan een hogere positie. Op de eerste plaats welke zoekwoorden je in je content gebruikt (en hoe goed), maar ook de technische werking van je website speelt een belangrijke rol.

Wil jij zoekmachine optimalisatie succesvol inzetten voor jouw organisatie en een gesprekspartner worden op het gebied van SEO? Met de training SEO leg de je basis voor jouw SEO strategie.

Advanced

Ook voor professionals die al ruime ervaring hebben met SEO, valt er nog genoeg te leren. Een verdieping geeft inzicht in de laatste ontwikkelingen en technische inzichten. Ben jij een SEO-specialist en wil je meer rendement uit je zoekmachine optimalisatie halen? Ga de diepte in met de training Advanced SEO.

SEO teksten

Content is een van de belangrijkste onderdelen van zoekmachine optimalisatie. Als copy writer of contentmarketeer schrijf je webteksten special voor je lezers. Zoekmachines zoals Google “lezen” op een andere manier. Bij het schrijven van een goede webtekst, wil je dus rekening houden met de zoekmachines. Wat is de juiste balans tussen schrijven voor de lezer of voor een zoekmachine? Ontdek het in de training Schrijven voor SEO.

Search Engine Advertising (SEA)

Naast SEO is ook adverteren binnen zoekmachines (met name Google) een aparte specialisatie. Professionals die dit vakgebied beheersen kunnen niet alleen pakkende advertenties maken, maar weten ook hoe je met het juiste bod en de juiste strategie de beste positie binnen de betaalde zoekresultaten behaald. Google is de meest toonaangevende zoekmachine en is ook de basis voor alle zoekmachine marketing activiteiten (zowel SEO als SEA). Daarom wordt SEA ook wel Google Ads genoemd. Google Ads (voorheen: Google Adwords) is het online-advertentie programma van Google. Met Google Ads kun je meer dan alleen adverteren in de zoekresultaten, maar het is wel het belangrijkste onderdeel van het programma.

Om expert te worden in Google Ads zou je een hele opleiding kunnen ontwikkelen, maar een training is een goede basis om zelf aan de slag te gaan. Met de training Google Ads leer je hoe je meer zichtbaarheid en resultaat behaald met zoekmachine adverteren. Ontwikkel je eigen strategie en vertaal deze naar een succesvolle Google advertentie campagne.

Zoekmachine marketing training

Wil jij zowel aan de slag met SEO als SEA? Dat kan! Met de training Zoekmachine Marketing Essentials heb je alle tools in handen om een betere vindbaarheid te realiseren voor jouw organisatie. Naast de trainingen SEO en Google Ads combineer je tijdens deze essentials training ook Google analytics om de resultaten van je inspanningen te kunnen meten. Die resultaten vormen de basis voor verdere optimalisatie.

Zoekmachine marketing in de online marketing mix

Zoekmachine marketing is een belangrijk onderdeel van de marketing middelen mix. Zoals in het intro al beschreven is het voor veel professionals een belangrijke manier om vindbaar te zijn voor (nieuwe) klanten. Dat betekend dat SEO en Google Ads niet mag ontbreken in een online marketing opleiding. Bij de opleidingen Digital & Online Marketing en Digital Marketing Strategie & Leiderschap leer je naast o.a. e-mailmarketing, digital advertising en social media ook over zoekmachine marketing. Je gaat niet zelf aan de slag, maar leert wel hoe je SEO en Google Ads een plek geeft in jouw overall online marketing strategie.

Wil je zelf aan de knoppen zitten? Tijdens de expert opleiding Online Marketeer is er veel aandacht voor de tactische kant van SEO en Google Ads.

  Data Tech clinic banner

  Maak impact met een opleiding van Beeckestijn Business School

  Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen digital, marketing, cx, data, communicatie en leiderschap door 100% vakexperts

  Elk college zit vol met interessante insights, inspirerende voorbeelden en cases waar jij van kan leren. 

  "De training heeft mij concrete handvatten bezorgd hoe met goede content en zoektermen autoriteit op te bouwen in de juiste niches."
  Christian Crauwels
  Alumnus training Schrijven voor SEO

  Beeckestijn Beloftes 

  ✔ Je maakt gegarandeerd impact
  ✔ Praktische toepassing & 100% vakexperts
  ✔ Je bouwt een waardevol netwerk op
  ✔ Jouw groei staat voorop, daar gaan we ver voor
  ✔ Geeft energie!

  Investeer in jezelf met een opleiding bij beeckestijn business school

  Op zoek naar gratis nieuwe kennis en inspiratie? Dan zit je goed bij ons. Meld je aan voor een van onze populaire clinics en laat je in 1,5 uur bijpraten over een onderwerp binnen jouw interesses. Liever op een ander moment inspiratie op doen? Download een van onze whitepapers, lees de nieuwste blogs of luister naar onze podcast serie "Studio Beeckestijn"

  Lees hieronder verder

   

  Lees hieronder verder