Capability scan

✔ Inzicht in de kennis en skills van medewerkers
✔ Advies over ontwikkeling en future proof teams
✔ Word minder afhankelijk van bureaus en consultants

Ontwikkelingen in digital, customer experience, marketing, communicatie en data gaan razendsnel. Daarom is er continue behoefte aan actuele kennis en skills binnen de teams. Maar waar begin je? En hoe? De Capability Scan van Beeckestijn is een ideale start van jouw L&D strategie.

Waarom een capability scan?

Een inventarisatie van de aanwezige kennis is een belangrijke eerste stap bij het opstellen van een effectief ontwikkelplan. Hierdoor kun je gerichter bepalen welke kennis ontbreekt.

Beeckestijn Business School biedt een Capability Scan aan in de volgende varianten:

  • Digital Marketing Scan
  • Marketing & Sales scan
  • Data Capability Scan
  • Customer Experience Scan

Variaties op bovenstaande zijn mogelijk.

Capability scan op laptop

BELANG L&D

Learning en Development (L&D) is van groot belang voor (digital) marketeers, customer journey experts en data specialisten omdat deze vakgebieden voortdurend evolueren. Je wil niet te afhankelijk worden van bureaus of externe consultants.

HR-afdelingen moeten zich bewust zijn van de snelle veranderingen en ontwikkelingen moeten daarop inspelen met een ontwikkelplan hebben de medewerkers. Dit plan moet rekening houden met de behoeften en prioriteiten van het bedrijf, evenals de individuele behoeften en ambities van werknemers. Met dit ontwikkelplan kunnen medewerkers hun kennis & skills ontwikkelen, hun werkplezier vergroten en bijdragen aan de groei en innovatie van het bedrijf.

Nog een voordeel: door te investeren in L&D van marketeers en data specialisten positioneert een bedrijf zich als een innovator en moderne werkgever. Dit draagt bij aan de aantrekkelijkheid richting bestaande en nieuwe medewerkers.

METHODE CAPABILITY SCAN

Een goed L&D plan begint met een inventarisatie van de aanwezige kennis en vaardigheden. De Capability San is gebaseerd op het Dreyfus-model. Dit model is een theoretisch kader dat vijf niveaus van vaardigheid beschrijft: Van ‘beginner’ tot ‘expert’. Met dit model kan worden vastgesteld op welk niveau iemand zich bevindt in zijn of haar ontwikkeling van een bepaalde vaardigheid. Het is dus geen kennistoets.

 

 

stappenplan-capability-scan

 

Investering

 Het uitvoeren van een Capability Scan kan al vanaf € 4.750,-.
Dit is inclusief de intake en voorbereiding, het verzenden en verwerken van de medewerker-enquêtes t/m de rapportage met advies.

 Deze bedrijven gingen je voor

ING logo zwart wit
Nikon logo zwart wit
Postnl logo zwart wit
Avans logo zwart wit

Contact

Veel  organisaties zijn hun opleidingsplan al gestart met de Capability Scan. Ook op jullie vraagstuk hebben wij vast een antwoord. Eerst even vrijblijvend sparren? Geen probleem, daar maken we graag tijd voor.

Neem voor al je vragen, een kennismaking of een offerte vrijblijvend contact op met Laura Keuken of Marc van den Boom via onderstaand formulier.

Naam

artikelen over skills

Wil jij meer weten over welke financiële skills, CX vaardigheden, data en tech skills jij nodig hebt als professional? En hoe je toekomstbestendig kan worden in zowel B2B als B2C? Lees het in deze artikelen over skills.