B2B Marketing & Sales Management

Succesvolle B2B marketing door integratie van marketing en sales processen
Leer over (nieuwe) digitale kanalen, leadgeneratie en klantwaardemanagement
Ontwikkel een integraal B2B marketing en sales actieplan
Voor B2B marketing en/of sales professionals die elkaars taal beter willen spreken
Course background image
Opleidingstype
Post-HBO opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 24 september, 2024
Tijdsduur
10 colleges, 5 dagen of 10 avonden
Totaalprijs
€ 4.690,- Excl. BTW
Locatie
Amsterdam, Capelle aan den IJssel, Eindhoven, Leusden, Online , Utrecht, Zwolle

Programma

Ook binnen B2B wordt de customer journey steeds complexer door de toename van digitale kanalen. Daarnaast heb je steeds vaker een geïntegreerde aanpak van marketing, sales en services nodig. Tijdens de post-HBO opleiding B2B Marketing & Sales Management leer je hoe je met jouw marketing & sales strategie impact maakt binnen jouw organisatie. Jouw nieuwe kennis en inzichten zet je om in acties. Daarnaast weet je hoe marketing en sales elkaar beter kunnen begrijpen om beter samen te werken. Hiermee lever je een positieve bijdrage aan de bedrijfsdoelstellingen.   

Na de opleiding 

✔️Heb je een integrale sales, marketing en service aanpak voor jouw organisatie ontwikkeld  
✔️Bepaal je welke klanten meer of minder verkoopinspanning verdienen  
✔️Breng je sales en marketing in lijn met de merkidentiteit en weet je hoe branding bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen   
✔️Kan je een digital of omnichannel marketingstrategie uitwerken, waarbij je LinkedIn strategisch inzet en een contentstrategie over kanalen heen bepaald.    
✔️Weet je hoe je de salesfunnel en bijbehorende strategie inricht op verschillende buyer persona’s  

OPZET OPLEIDING

De opleiding bestaat uit 10 klassikale colleges en het maken van een B2B marketing en sales actieplan. Je leert van 100% vakexperts en er is veel ruimte voor oefeningen en toepassing in de praktijk.

Colleges

Voorafgaand aan de colleges doorloop je een aantal e-learning modules. Door deze voorbereiding is er tijdens de colleges voldoende ruimte is voor interactie, praktijkcases en samenwerken.

Module 1 | B2B Marketing & sales strategie & planning

 • B2B sales en marketing strategie
 • Sales- en accountmanagement in het digitale tijdperk
 • Klantwaardemanagement

Module 2 | Marketingtactiek & customer experience

 • Merken in B2B
 • B2B in online marketing
 • Content & social media in B2B
 • Linkedin voor marketing & sales 

Module 3 | Management & organisatie

 • Leadmanagement & account based marketing
 • CRM & marketing automation
 • Sales-marketing organisatie, KPI's & business case

Wil je de uitgebreide collegebeschrijvingen ontvangen? Download de brochure met daarbij een uitgebreide uitleg van alle colleges, onderwerpen en leerdoelen.

Casedag

Tijdens de casedag werk je in groepsverband aan een relevante en interessante case. Zo pas je direct jouw nieuwe kennis toe in de praktijk.

’s Ochtends ga je na een korte uitleg direct aan de slag en in de middag presenteer je samen met je groepje de case aan de docent. Na afloop hoor je tijdens de borrel wat je groepscijfer is. Deze telt voor 25% mee in je eindcijfer. 

"Een praktische B2B opleiding waarbij ik de kennis direct in de praktijk kon toepassen. Goede docenten uit de praktijk en met 10 sessies prima naast een drukke baan te volgen. Eyeopener voor mij was hoe Marketing en Sales elkaar kunnen versterken" 

B2B marketing en sales actieplan

Het maken van een B2B marketing en sales actieplan helpt je om alle nieuwe kennis toe te passen. Vanuit een hoofdonderwerp of probleem ga je aan de slag. Daarbij komen strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing aan bod. Meestal maak je het plan voor jouw organisatie, maar het kan ook voor een opdrachtgever. Je wordt hierin gecoacht en begeleid door je kerndocent. 

Tijdens het afsluitende eindgesprek bespreek je het plan met je kerndocent en een andere docent uit de opleiding. Na het gesprek krijg je feedback en ontvang je direct je cijfer. Je actieplan bepaalt 75% van je eindcijfer. 

Meer over het actieplan

Docenten

Een selectie van de docenten bij de post-HBO opleiding B2B Marketing & Sales Management: 

Ben Mastboom
Ingrid Archer
Jean-pierre Thomassen
Klaas Klunder
Martin Moorman
Paul Hassels Mönning
Wouter Gijsbertsen

*Paul Hassels Mönning is de kerndocent van deze opleiding

⭐ 8,0 
''Zeer inspirerend en van begin tot eind relevant. Eindelijk een goede opleiding die zich specifiek op B2B richt.''

Bekijk alle reviews  ›

AFRONDING & DIPLOMA 

Je rondt de opleiding af door het maken van een B2B marketing en sales actieplan. Daarnaast telt ook de case die je tijdens de casedag maakt mee voor je totale eindcijfer. Je ontvangt je post-HBO opleiding diploma tijdens de feestelijke diploma uitreiking. Heb je een 7 of hoger als eindcijfer? Dan krijg je ook de titel Certified B2B Marketing & Sales Professional toegekend. 

banner-2023-1
Lees hieronder verder

 

Veelgestelde vragen

Wat is de studiebelasting?

De totale studiebelasting schatten we in op 108 uur. Je bent de hele opleiding bezig met je actieplan, maar het zwaartepunt ligt aan het einde. Daarom zit er altijd een aantal weken tussen het laatste college en het eindgesprek. Je wordt hierin gecoacht door de kerndocent.

De zelfstudie bestaat uit het lezen van literatuur en e-learning. In de online leeromgeving staat voor elk college aangegeven wat er van je wordt verwacht. 

Studiebelasting-post-hbo-108

 

Wat wordt er van mij qua zelfstudie & voorbereiding verwacht?

In de online leeromgeving staat voor elk college hoe je je moet voorbereiden. Denk hierbij aan het lezen van een whitepaper, hoofdstuk uit een van de boeken, e-learning module, video bekijken of het maken van een kleine opdracht.  Voor het succes van de klassikale sessies is het belangrijk om de voorbereiding te doen. Dan is er namelijk voldoende ruimte voor interactie, oefeningen en samenwerken.  

Voor wie is deze opleiding?

Ben jij een marketing en/of sales professional binnen B2B? En wil je met relevante kennis over o.a. digitale kanalen en een betere samenwerking tussen marketing en sales meer impact maken? Dan past deze opleiding bij jou. Doordat je zowel met marketing als sales professionals in de groep zit, leer je elkaars taal te spreken.  

✓ HBO werk- en denkniveau
✓ 2+ jaar werkervaring 
✓ Geen HBO diploma nodig 

B2B Marketing & Sales management

INCOMPANY en MAATWERK 

Wil je met meer collega's samen deze opleiding volgen? Dat kan! Heb jij een specifieke uitdaging of wil je elementen uit verschillende programma's combineren? Maatwerk is ook mogelijk. Lees meer ›

HOE WEET IK DAT DEZE OPLEIDING GOED BIJ MIJ AANSLUIT?

Deze opleiding sluit aan bij jou als je 

 • Meer dan twee jaar werk ervaring hebt 
 • Bij een B2B organisatie (of afdeling) werkt
 • Zowel over marketing als sales meer wil leren om een integrale aanpak te ontwikkelen  

Twijfel je of heb je vragen? Opleidingsadviseur Nicole denkt graag met je mee. 

Nicole van der Kracht

opleidingsadviseur@beeckestijn.org
088 1474 100
Plan direct een belafspraak in

Nicole van de Kracht | Opleidingsadviseur

 

Veelgestelde vragen

Kan ik deze opleiding ook volgen als ik geen werkgever heb?

Dat je op dit moment geen werkgever hebt, hoeft geen enkele belemmering te zijn een opleiding te volgen. Juist dan is het een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen. We helpen je graag bij het vinden van een opdrachtgever voor je plan. Vanuit ons netwerk krijgen we regelmatig verzoeken voor het maken van een plan, binnen diverse vakgebieden.

Data & Locaties

Tijdens de avondopleiding volg je één college per avond. Bij de dagopleiding volg je 2 colleges per dag en doorloop je het volledige programma in een sneller tempo. 
 

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Meer informatie over online deelnemen

Amsterdam
Capelle aan den IJssel
Eindhoven
Leusden
Online
Utrecht
Zwolle
Dagopleiding
Amsterdam
Dagopleiding
Leusden
Dagopleiding
Online

Vragen over het rooster?

Heb je vragen over het rooster of past een van de data niet in jouw persoonlijke planning? Neem dan even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag met je. Dit kan via chat, telefonisch via 088-1474 100 of via email: opleidingsadviseur@beeckestijn.org

Investering

Collegegeld
Vakliteratuur & e-learning
Coaching & eindgesprek
€3.915,-
€215,-
€560,-
Totaalprijs
Excl. BTW
€4.690,-

✓ Incl. arrangementskosten
✓ Termijnbetaling geen probleem
✓ Niet goed = geld terug!

Vraag vrijblijvend een offerte aan  ›

HULP BIJ BETALING 

Soms is het lastiger om de investering voor een opleiding te doen. Bijvoorbeeld als ZZP-er of als je geen opleidingsbudget hebt. Gelukkig zijn er diverse subsidie en betalingsmogelijkheden. Benieuwd naar de opties voor jouw situatie? Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden.

Reviews

Heb je een specifieke vraag over deze opleiding of wil je de mening van een alumnus? We brengen je graag in contact. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
Kom in contact ›

 

Lees hieronder verder
8,0
"De opleiding heeft mij geholpen de blind spots te ontdekken en op dezelfde lijn te komen met mijn marketingcollega's. Daarnaast heb ik een praktisch bruikbaar plan wat ik direct in de praktijk toe kan passen."

Roy Seggelinck
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Goed voor elke professional om kennis op te doen of te refreshen."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
9,0
"Het mooie van leren is dat niemand het van je af kan pakken."

Tom den Boer
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
7,0
"Niks meer niks minder dan beschreven."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
10,0
"Een praktische B2B opleiding waarbij ik de kennis direct in de praktijk kon toepassen. Goede docenten uit de praktijk en met 10 sessies prima naast een drukke baan te volgen. Eyeopener voor mij was hoe Marketing en Sales elkaar kunnen versterken!"

Bron: Springest
8,0
''Zeer inspirerend en van begin tot eind relevant. Eindelijk een goede opleiding die zich specifiek op B2B richt.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
Vergelijken 0
  Vergelijken