Online Reputatiemanagement (communicatie opleiding)

Reputatiemanagement; gerichte beïnvloeding en gedrag zichtbaar maken

Door de snelheid en de omvangrijkheid van online en social media is het voor u noodzaak grip en zicht te houden op uw reputatie en deze goed te managen. Door de berichtgeving op online en social media te meten en monitoren houd je zicht op wat anderen over u zeggen. Een reputatie ‘managen’ heeft alles te maken met gerichte beïnvloeding en het zichtbaar maken van wat u doet. Een reputatie wordt ‘gemaakt’ door gedrag. Niet bedacht. Online reputatiemanagement is het continu voeden en sturen om de reputatie in overeenstemming te laten zijn met de gewenste identiteit en het voldoen aan de verwachtingen van de omgeving. Daarmee bouwt u aan reputatievet voor de organisatie of uw merk. Het gaat niet alleen om brandjes blussen maar ook om positieve ervaringen te liken en delen.

De constante factor in uw communicatie

Waar het gebruikelijke reputatiemanagement nog te agenderen was is online reputatiemanagement een continue factor in uw communicatie. Van belang is het verkrijgen van de juiste data en inhoudelijke informatie uit online conversaties om een effectief beleid te ontwikkelen met actieplan voor de tactische uitvoering van het online reputatiemanagement. Vanuit strategie wordt bepaald hoe de professionele communicatie vorm krijgt naar branding, issue-management en crisiscommunicatie. Maar ook hoe bijvoorbeeld een reputatieschade is aan te pakken en te herstellen. De opleiding Online Reputatiemanagement geeft u niet alleen do’s & don’ts, maar ook een strategisch kader met praktische invulling. Diverse relevante cases die tijdens de opleiding worden behandeld, helpen u daarbij.

 
Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met Communicatie van ADFO Groep. Communicatie is hét platform voor personen werkzaam in PR, voorlichting en communicatiemanagement. Via het magazine Communicatie, de website Communicatieonline.nl, de diverse events zoals het Communicatie Congres en iChange laten communicatieprofessionals zich continu informeren en inspireren over alles wat er in het vakgebied speelt. In samenwerking met Beeckestijn Business School kunnen deze professionals nu ook diverse relevante opleidingen volgen om up-to-date te blijven.

In het kort

College: Dagopleiding 09.00 - 17.00 uur (incl. lunch)
Duur: 2 dagen
Kosten: € 1.595,- / € 1.495,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Utrecht, Leusden

Meer informatie

Onderwerpen en colleges tijdens de opleiding Online Reputatiemanagement

De opleiding Online Reputatiemanagement bestaat uit 4 dagdelen. De opleiding leert u concreet hoe u aan de slag kunt met het managen van de reputatie van je organisatie.

 1. Reputatiemanagement in een veranderende wereld en bouwstenen van online Reputatiemanagement
 2. Luisteren naar de omgeving, webcare en crisiscommunicatie
 3. Het realiseren van relaties met uw stakeholders en engagement bij uw klanten
 4. Praktijkcase: aan de slag met een online reputatiemanagement plan

Online reputatiecase - praktijkopdracht

Afsluitend wordt er groepsgewijs gewerkt aan een online reputatiecase van een bekende organisatie. U leert hierdoor de theorie meteen toepassen in de praktijk. U leert van de plannen en feedback van medestudenten en ontvangt daarnaast van de terugkoppeling van de kerndocent.

Resultaat: wat bereikt u met de opleiding Online Reputatiemanagement?

De kern van de opleiding is dat u strategisch en tactische middelen en handvatten verwerft voor een effectief en passend online reputatiemanagement. Dit uiteraard geheel in lijn met een eventuele bestaande strategie in reputatiemanagement. U krijgt diepgaande kennis over mediatoepassingen, het monitoren van online en social media, hoe u ‘insights’ ontwikkelt van markten, klanten en concurrenten, hoe u op juiste wijze reageert op negatieve berichtgeving, hoe u key-messaging online hanteert, hoe u reageert op websites, blogs en fora...

U werkt tijdens de opleiding aan een Online Reputatiemanagement case waardoor u leert de theorie concreet toe te passen in de praktijk. U wordt hierin begeleidt en gecoacht door uw kerndocent zodat u ook na uw opleiding met een concrete visie en strategie aan de slag kunt.

In twee dagen leert u de theorie, strategie en praktijk van online reputatiemanagement en bent u helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen op het gebied van (online) reputatiemanagement;

 • U leert een eigen visie, strategie, concept te ontwikkelen ten aanzien van (online) reputatiemanagement;
 • U weet uw reputatiemanagement doelstellingen te bereiken met een goed doordacht Online Reputatiemanagement plan;
 • U hebt overzicht over de beschikbare technieken, tools en middelen om te luisteren, monitoren en influencers te analyseren;
 • U bent in staat om verbetervoorstellen te doen op het gebied van webcare, response protocollen en crisiscommunicatie;
 • U bent in staat om een plan op te stellen om de engagement te verbeteren en bij te sturen op de resultaten
 • U ontvangt een certificaat van deelname;  
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw opleiding. 

Voor wie is de opleiding Online Reputatiemanagement bedoeld?

Het doel van de opleiding is om mensen werkzaam in communicatie en marketing de kennis en tools aan te reiken om de online reputatie van de eigen organisatie of merk te kunnen managen in het huidige digitale tijdperk. Deze opleiding is relevant voor (senior) communicatie adviseurs, (online) marketeers, crisismanagers, webcare managers, reputatiemanagers, communicatie managers, marketing managers en iedereen die vanuit zijn of haar functie zich bezig houdt met het managen van de reputatie van de organisatie.

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en u bezit een HBO werk- en denkniveau.

Collegetijden en -duur

Deze 2-daagse opleiding wordt 2 opeenvolgende weken gegeven. Elke opleidingsdag bestaat uit twee colleges. De collegetijden zijn van 09.00 - 17.00 uur, inclusief lunch en pauzes.

Investering*

Het collegegeld voor de 2-daagse opleiding Online Reputatiemanagement bedraagt € 1.595,-. Dit is inclusief de benodigde vakliteratuur (Online reputatiemanagement van Alex van Leeuwen), readers en online studentenomgeving. Catering en lunch zijn inbegrepen in het collegegeld. Tarieven zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. Abonnees van Communicatie magazine ontvangen € 100,- korting op het collegegeld. Vermeld dit in het opmerkingenveld bij inschrijven.

Na afloop van de opleiding ontvangt u het officiële certificaat 'opleiding Online Reputatiemanagement' van Beeckestijn Business School.

*De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 augustus 2016. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden. De opleiding Online Reputatiemanagement wordt gegeven door Frank Peters aangevuld met boeiende sprekers met interessante live cases.

 • Frank Peters
  Frank Peters
  Frank Peters is eigenaar van Virtus Communications, een bureau dat zich volledig toelegt op reputatiemanagement en crisiscommunicatie. Hij zit inmiddels bijna 30 jaar... Lees meer

Voor meer informatie over de opleiding Online Crisiscommunicatie kunt u gratis en vrijblijvend deelnemen aan een proefcollege of een webinar. Deze geven u een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen; onderwerpen als de opzet en onderwerpen van de colleges, einddoel van de opleiding, studiebelasting en de overeenkomsten en verschillen met gerelateerde opleidingen etc. komen aan de orde.

De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of in de vorm van een webinar. Lees meer over onze proefcolleges

Data & locaties proefcolleges/webinars:

maandag 3 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 17 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 31 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 14 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 21 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 28 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 5 september 2017, 19.00 - 21.00, Zwolle
donderdag 7 september 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
maandag 11 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 12 september 2017, 19.00 - 21.00, Rotterdam
donderdag 14 september 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 18 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 19 september 2017, 19.00 - 21.00, Utrecht
maandag 25 september 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
maandag 2 oktober 2017, 19.00 - 21.00, Webinar

Startdata & locaties voor de opleiding Online Reputatiemanagement

Start:
dinsdag 5 september 2017
Vervolgdata:
dinsdag 12 september 2017
Locaties:
Dagopleiding: Amsterdam
Start:
woensdag 6 september 2017
Vervolgdata:
woensdag 20 september 2017
Locaties:
Dagopleiding: Eindhoven
Avondopleiding: Zwolle, Rotterdam
Start:
woensdag 4 oktober 2017
Vervolgdata:
woensdag 11 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden
Start:
donderdag 5 oktober 2017
Vervolgdata:
donderdag 5 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Utrecht