Social Media (post-HBO opleiding)

Social Media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn of YouTube zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook in de zakelijke omgeving doen Social Media hun intrede, al is het maar omdat uw klanten of relaties contact zoeken met uw organisatie via Social Media.

Menig marketeer is er inmiddels van doordrongen dat hij of zij ‘iets’ moet gaan doen met Social Media. Maar wat? En op welke manier? Hoe kunt u Social Media zo inzetten dat ze een waardevolle bijdrage leveren aan uw marketingdoelstellingen? En welke consequenties heeft dat voor uw organisatie en voor uw medewerkers? Welke gevolgen heeft het inzetten van Social Media eigenlijk voor uw marketingstrategie, ook op lange termijn?

In het kort

College: Dinsdag, woensdag of donderdag, van 18.30 - 21.30 of 09.00 - 16.00 uur
Duur: 9 colleges, 3 maanden
Kosten: € 3.250,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Eindhoven, Leusden, Utrecht, Rotterdam, Zwolle

Opleiding score

8.5
Meer informatie

De opleiding Social Media bestaat uit 9 vaste colleges. Daarnaast organiseren wij interessante gastcolleges waarin actuele onderwerpen aan bod komen en een bedrijfsbezoek, zodat u een kijkje in de keuken krijgt bij een bureau of bedrijf, toegespitst op de thema's en onderwerpen van uw opleiding. De opleiding Social Media geeft u handvatten om zowel strategisch als concreet en praktisch aan de slag te gaan met social media.

College-onderwerpen tijdens de opleiding Social Media:

 • College 1: Het Social Media plan
 • College 2: Social Media strategie
 • College 3: Actief aan de slag met social media
 • College 4: Social media campagnes 
 • College 5: Reputatie Management en PR
 • College 6: Crowdsourcing en cocreatie
 • College 7: Community management & webcare
 • College 8: Contentmarketing & storytelling 
 • College 9: Social media organisatie, implementatie en metrics & werkcollege

Ideale mix van theorie en praktijk

Social Media case dag

Tijdens een case dag werkt u in groepjes van ongeveer 4 personen aan een Social Media case. U leert in groepsverband de theorie toe te passen in de praktijk, hierdoor leren de deelnemers van elkaar en bouwt u aan uw netwerk. U krijgt een relevante case uit de praktijk aangeboden om zo onder begeleiding van docenten de principes van het moderne Social Media plan toe te kunnen passen. 

Individuele opdracht

U schrijft uw eigen social mediaplan voor uw organisatie of opdrachtgever. U verlaat dus de opleiding met uw eigen Social Media plan, -strategie en uitvoering. U krijgt hierin coaching en begeleiding van docenten en sluit de opleiding af met een eindgesprek waarin u uw plan toelicht.

Resultaat: wat bereikt u met deze studie?

De opleiding Social Media leert u te denken in 'online' en 'social' en succesvolle social media activiteiten te ontwikkelen en te implementeren. U leert een social media-visie te ontwikkelen voor uw organisatie.

 • Binnen vier maanden beheersing van strategie, theorie en praktijk van social en bent u helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen rondom social media(marketing), online media, interactieve strategieën en concepten. 
 • U bent een volwaardig gesprekspartner binnen en buiten uw organisatie op het gebied van Social Media.
 • U weet hoe een social media-aanpak u kan helpen uw bedrijfsdoelen te bereiken. 
 • U ontstijgt het operationele niveau om de strategische potentie van Social Media voor uw organisatie te onderkennen.
 • U kunt uw management adviseren over organisatorische, marketingtechnische, personele en financiële consequenties van het invoeren en uitvoeren van een Social Media-beleid
 • U schrijft uw eigen, financieel onderbouwd social mediaplan, direct geschikt voor implementatie (in uw eigen organisatie). 
 • U ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, uw post-HBO diploma 'Social Media'.
 • U wordt, bij het behalen van een '7' of hoger voor uw eindopdracht, opgenomen in het Register als Registered Social Media Professional (RSMP).
 • U kunt na uw opleiding deelnemen aan een actief en leerzaam alumniprogramma.
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie. 

Voor wie is de opleiding Social Media bedoeld?

De opleiding Social Media is bedoeld voor voor  marketeers, (marketing)communicatie en PR, HR professionals, product managers, IT-ers en ook service/ sales professionals die een volwaardig gesprekspartner en deskundige willen worden op het gebied van social media. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk. 

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau.

Collegetijden en -duur

De opleiding Social Media kent 9 vaste avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. Daarnaast worden tijdens de opleiding extra gastcolleges, werkcolleges en een bedrijfsbezoek georganiseerd. Deze zijn facultatief. De totale duur van de opleiding is ongeveer 4 maanden.

Dagvariant
De opleiding Social Media wordt ook gegeven als dagopleiding. U krijgt dan 9 colleges overdag verdeeld over 4,5 dagen. Per collegedag krijgt u 2 colleges van 3 uur, de collegedag is één vaste dag in de week. De collegetijden zijn van 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 16.00 uur.

Studiebelasting

Avondvariant
Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 6 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan).  

Dagvariant
Naast de wekelijkse collegedag gemiddeld 10 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan).  

De opleiding is prima te volgen in combinatie met een drukke baan.

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 3.250,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 295,-. Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 juni 2013. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Voor de opleiding Social Media verzorgen de volgende docenten colleges:

 • Antal de Waij
  Antal de Waij
  Antal de Waij, geboren 30 jaar B.G. (before Google), is na ruim 12 jaar bij diverse multinationale ondernemingen gestart met het bedrijf Engagement Media BV, na... Lees meer
 • Bart Meerdink
  Bart Meerdink
  Bart Meerdink (34) is een bevlogen spreker en Social Business Strategist. Hij heeft een brede achtergrond in digitale marketing. De rode draad in zijn werk is hoe je... Lees meer
 • Berend Sikkenga
  Berend Sikkenga
  Berend Sikkenga SMP is een gepassioneerde digital manager met bij 20 jaar ervaring aan zowel bureau- als klantzijde (Essent en Ziggo). Momenteel werkt hij bij LEGO... Lees meer
 • Hans Molenaar
  Hans Molenaar
  Drs. Hans Molenaar is kerndocent en directeur van Beeckestijn Business School en tevens voorzitter van het Platform voor Innovatie in Marketing... Lees meer
 • Hans van der Meulen
  Hans van der Meulen
  Hans van der Meulen (1966) is eigenaar van online marketing adviesbureau CRMwereld en tevens partner bij Online Marketing Lounge. Hij heeft marketingervaring opgedaan... Lees meer
 • Kirsten Wagenaar
  Kirsten Wagenaar
  Kirsten Wagenaar is afgestudeerd psycholoog en vanaf 2005 actief met online communities en discussiefora. In 2008 stapt ze als één van de eersten in... Lees meer
 • Patrick Petersen
  Patrick Petersen
  Patrick Petersen is succesvol internetondernemer, consultant online strategie, online marketing, zoekmachinemarketing, mobiele marketing en sociale media. Patrick... Lees meer
 • Robert van Meer
  Robert van Meer
  Robert van Meer is een van de jongste sprekers die nu de grote podia betreedt. Hij spreekt rebellig over een revolutie die over het bedrijfsleven rolt. Tot hiervoor... Lees meer
 • Tim Meuleman
  Tim Meuleman
  Tim Meuleman is partner van marketingbureau C2B, vanuit waar hij dagelijks 'crowds’ direct aan bedrijven verbindt via creatieve campagnes en... Lees meer

Maak vrijblijvend kennis met Beeckestijn Business School

Voor meer informatie over de opleiding Social Media kunt u gratis en vrijblijvend deelnemen aan een proefcollege. Een proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen; onderwerpen als de opzet en onderwerpen van de colleges, einddoel van de opleiding, studiebelasting en de overeenkomsten en verschillen met gerelateerde opleidingen etc. komen aan de orde.

De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of in de vorm van een webinar. Lees meer over onze proefcolleges

Data & locaties proefcolleges

maandag 3 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 17 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 31 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 14 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 21 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 28 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 5 september 2017, 19.00 - 21.00, Zwolle
donderdag 7 september 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
maandag 11 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 12 september 2017, 19.00 - 21.00, Rotterdam
donderdag 14 september 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 18 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 19 september 2017, 19.00 - 21.00, Utrecht
maandag 25 september 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
maandag 2 oktober 2017, 19.00 - 21.00, Webinar

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties Social Media (post-HBO)

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 147 41 00.

Start:
donderdag 28 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 5 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden

8.0

Eindelijk verdieping van hoe en wat over social media. Veel variatie van de colleges en docenten bij de opleiding Post-HBO opleiding Social media. Een aanrader voor iedereen die een stap verder wil weten over social media.

9.0

In een stroomversnelling ben je weer helemaal up-to-date in het social media landschap. Boeiend, motiverend en inspirerend. Met de groepsopdracht en het individuele social media plan pas je de leerstof meteen toe en dat zorgt ervoor dat de materie meteen beklijft. Zeer goede begeleiding.