Social Media (post-HBO opleiding)

Social Media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn of YouTube zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook in de zakelijke omgeving doen Social Media hun intrede, al is het maar omdat uw klanten of relaties contact zoeken met uw organisatie via Social Media.

Menig marketeer is er inmiddels van doordrongen dat hij of zij ‘iets’ moet gaan doen met Social Media. Maar wat? En op welke manier? Hoe kunt u Social Media zo inzetten dat ze een waardevolle bijdrage leveren aan uw marketingdoelstellingen? En welke consequenties heeft dat voor uw organisatie en voor uw medewerkers? Welke gevolgen heeft het inzetten van Social Media eigenlijk voor uw marketingstrategie, ook op lange termijn?

 

Lees hier hoe alumni de post-HBO opleiding Social Media beoordelen

 

In het kort

College: Dinsdag, woensdag of donderdag, van 18.30 - 21.30 of 09.00 - 16.00 uur
Duur: 9 colleges, 3 maanden
Kosten: € 3.250,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Eindhoven, Leusden, Utrecht, Rotterdam, Zwolle

Opleiding score

8.5
Meer informatie

De opleiding Social Media bestaat uit 9 vaste colleges. Daarnaast organiseren wij interessante gastcolleges waarin actuele onderwerpen aan bod komen en een bedrijfsbezoek, zodat u een kijkje in de keuken krijgt bij een bureau of bedrijf, toegespitst op de thema's en onderwerpen van uw opleiding. De opleiding Social Media geeft u handvatten om zowel strategisch als concreet en praktisch aan de slag te gaan met social media.

College-onderwerpen tijdens de opleiding Social Media:

 • College 1: Social Media strategie

- introductie opleiding & kennismaking
Social Media trends en ontwikkelingen
- impact van Social Media op organisaties
- Social Strategie

 • College 2: Het Social Media plan

- social media doelstellingen
- a
nalyses
- m
issie, visie, ambitie
- s
ocial strategie
- s
ocial media mix
- b
usiness model
- b
usiness case
- p
lateauplanning
- o
rganisatie en change management
- meten en monitoren

 • College 3: Actief aan de slag met social media

- Blog aanmaken (Wordpress)
- Content curatie tools en automatische content koppelingen
- Beeldbewerking & visuele content tools (Youtube, Vine, Pinterest, Instagram)
- Social Plugins en distributie van content
- API versus widgets, embedded en iframing
- Social media monitoring en analyse tools

 • College 4: Social media campagnes 

- wat is social media marketing?
- stappenplan voor Social Media campagnes
- campagnemodel POST & oefening

 • College 5: Reputatie Management en PR

- real-time PR & Newsjacking
- reputatiemanagement en new PR
- social PR tools

 • College 6: Crowdsourcing en cocreatie

- wat is crowdsourcing? 
- wat is co-creatie? 
- belang van participatie
- het steeringwheel van crowdsourcing

 • College 7: Community management & webcare

- Community Strategie die aansluit bij strategische organisatie doelstelingen
- De aard van communities en het ontwikkelen van communities
- Implementeren van communities
- Reputatiemanagement en webcare
- Cases met do’s en dont’s

 • College 8: Contentmarketing & storytelling 

- Contentstrategie: bepaling strategie aan de hand van 3S en 6C model
- Van strategie naar content marketing stappenplan
- B-model: boeien en binden
- Social media integratie: hoe embed je effectief social content, widgets en streams in andere online uitingen

 • College 9: Social media organisatie, implementatie en metrics & werkcollege

- Implementatie en verankering binnen de organisatie
- Cultuurverandering & commitment binnen de organisatie
- Inrichting organisatie
- Social media fases die organisaties doorlopen
- Meten is weten: metrics, KPI’s
- Werkcollege plan

Ideale mix van theorie en praktijk

Groepsopdracht

U werkt in een groepje van ongeveer 4 personen aan een echte case zoals het opstellen van social mediastrategie en plan voor landelijk bekende merken of organisaties zoals Cordaid en Heineken Music Hall. U leert in groepsverband de theorie toe te passen in de praktijk, hierdoor leren de deelnemers van elkaar en bouwt u aan uw netwerk.

Individuele opdracht

U schrijft uw eigen social mediaplan voor uw organisatie of opdrachtgever. U verlaat dus de opleiding met uw eigen online marketingplan, -strategie en uitvoering. U krijgt hierin coaching en begeleiding van docenten en sluit de opleiding af met een eindgesprek waarin u uw plan toelicht.

Resultaat: wat bereikt u met deze studie?

De opleiding Social Media leert u te denken in 'online' en 'social' en succesvolle social media activiteiten te ontwikkelen en te implementeren. U leert een social media-visie te ontwikkelen voor uw organisatie.

 • Binnen vier maanden beheersing van strategie, theorie en praktijk van social en bent u helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen rondom social media(marketing), online media, interactieve strategieën en concepten. 
 • U bent een volwaardig gesprekspartner binnen en buiten uw organisatie op het gebied van Social Media.
 • U weet hoe een social media-aanpak u kan helpen uw bedrijfsdoelen te bereiken. 
 • U ontstijgt het operationele niveau om de strategische potentie van Social Media voor uw organisatie te onderkennen.
 • U kunt uw management adviseren over organisatorische, marketingtechnische, personele en financiële consequenties van het invoeren en uitvoeren van een Social Media-beleid
 • U kunt werken met de nieuwe digitale marketingmix, met profiling en klantdialoog, online en interactive marketing, campaign management, mediaplanning, communicatie en event driven marketing.  
 • U schrijft uw eigen, financieel onderbouwd social mediaplan, direct geschikt voor implementatie (in uw eigen organisatie). 
 • U ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, uw post-HBO diploma 'Social Media'.
 • U wordt, bij het behalen van een '7' of hoger voor uw eindopdracht, opgenomen in het Register als Registered Social Media Professional (RSMP).
 • U kunt na uw opleiding deelnemen aan een actief en leerzaam alumniprogramma.
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie. 

fVoor wie is de opleiding Social Media bedoeld?

De opleiding Social Media is bedoeld voor marketeers, (marketing)communicatie en/of PR professionals die een volwaardig gesprekspartner en deskundige willen worden op het gebied van social media. U beschikt
over een aantal jaren werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk. 

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau.

Collegetijden en -duur

De opleiding Social Media kent 9 vaste avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. Daarnaast worden tijdens de opleiding extra gastcolleges, werkcolleges en een bedrijfsbezoek georganiseerd. Deze zijn facultatief. De totale duur van de opleiding is ongeveer 4 maanden.

Dagvariant
De opleiding Social Media wordt ook gegeven als dagopleiding. U krijgt dan 9 colleges overdag verdeeld over 4,5 dagen. Per collegedag krijgt u 2 colleges van 3 uur, de collegedag is één vaste dag in de week. De collegetijden zijn van 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 16.00 uur.

Studiebelasting

Avondvariant
Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 6 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan).  

Dagvariant
Naast de wekelijkse collegedag gemiddeld 10 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan).  

De opleiding is prima te volgen in combinatie met een drukke baan.

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 3.250,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 295,-. Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 juni 2013. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Voor de opleiding Social Media verzorgen de volgende docenten colleges:

 • Antal de Waij
  Antal de Waij
  Antal de Waij, geboren 30 jaar B.G. (before Google), is na ruim 12 jaar bij diverse multinationale ondernemingen gestart met het bedrijf Engagement Media BV, na... Lees meer
 • Bart Meerdink
  Bart Meerdink
  Bart Meerdink (34) is een bevlogen spreker en Social Business Strategist. Hij heeft een brede achtergrond in digitale marketing. De rode draad in zijn werk is hoe je... Lees meer
 • Berend Sikkenga
  Berend Sikkenga
  Berend Sikkenga SMP is een gepassioneerde digital manager met bij 20 jaar ervaring aan zowel bureau- als klantzijde (Essent en Ziggo). Momenteel werkt hij bij LEGO... Lees meer
 • Hans Molenaar
  Hans Molenaar
  Drs. Hans Molenaar is kerndocent en directeur van Beeckestijn Business School en tevens voorzitter van het Platform voor Innovatie in Marketing... Lees meer
 • Hans van der Meulen
  Hans van der Meulen
  Hans van der Meulen (1966) is eigenaar van online marketing adviesbureau CRMwereld en tevens partner bij Online Marketing Lounge. Hij heeft marketingervaring opgedaan... Lees meer
 • Kirsten Wagenaar
  Kirsten Wagenaar
  Kirsten Wagenaar is afgestudeerd psycholoog en vanaf 2005 actief met online communities en discussiefora. In 2008 stapt ze als één van de eersten in... Lees meer
 • Patrick Petersen
  Patrick Petersen
  Patrick Petersen is succesvol internetondernemer, consultant online strategie, online marketing, zoekmachinemarketing, mobiele marketing en sociale media. Patrick... Lees meer
 • Robert van Meer
  Robert van Meer
  Robert van Meer is een van de jongste sprekers die nu de grote podia betreedt. Hij spreekt rebellig over een revolutie die over het bedrijfsleven rolt. Tot hiervoor... Lees meer
 • Tim Meuleman
  Tim Meuleman
  Tim Meuleman is partner van marketingbureau C2B, vanuit waar hij dagelijks 'crowds’ direct aan bedrijven verbindt via creatieve campagnes en... Lees meer

Maak vrijblijvend kennis met Beeckestijn Business School

Voor meer informatie over de opleiding Social Media kunt u gratis en vrijblijvend deelnemen aan een proefcollege. Een proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen; onderwerpen als de opzet en onderwerpen van de colleges, einddoel van de opleiding, studiebelasting en de overeenkomsten en verschillen met gerelateerde opleidingen etc. komen aan de orde.

De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of in de vorm van een webinar. Lees meer over onze proefcolleges

Data & locaties proefcolleges

maandag 6 maart 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
dinsdag 7 maart 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
woensdag 8 maart 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 13 maart 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
dinsdag 14 maart 2017, 19.00 - 21.00, Leusden

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties Social Media (post-HBO)

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 47 222 30

Start:
donderdag 16 maart 2017
Locaties:
Avondopleiding: Eindhoven, Rotterdam, Zwolle
Start:
woensdag 22 maart 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
dinsdag 28 maart 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden
Start:
donderdag 30 maart 2017
Locaties:
Avondopleiding: Utrecht

8.0

Eindelijk verdieping van hoe en wat over social media. Veel variatie van de colleges en docenten bij de opleiding Post-HBO opleiding Social media. Een aanrader voor iedereen die een stap verder wil weten over social media.

9.0

In een stroomversnelling ben je weer helemaal up-to-date in het social media landschap. Boeiend, motiverend en inspirerend. Met de groepsopdracht en het individuele social media plan pas je de leerstof meteen toe en dat zorgt ervoor dat de materie meteen beklijft. Zeer goede begeleiding.