Strategisch Marketing Management

Word een allround Strategisch Marketeer
Ontwikkel een complete marketingstrategie: van analyses naar keuzes en executie
Leer hoe je de hele organisatie meekrijgt in je marketingstrategie
Voor ervaren professionals die betrokken (willen) zijn bij de marketingstrategie
Course background image
Opleidingstype
Post-master opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 25 september, 2024
Tijdsduur
19 colleges, 8 dagen of 11 avonden
Totaalprijs
€ 6.985,- Excl. BTW
Locatie
Amsterdam, Leusden, Online , Utrecht

Programma

In elke organisatie kan marketing het verschil maken. Goede marketing positioneert jouw bedrijf in een snel veranderende wereld. Een wereld waarin AI, nieuwe verdienmodellen en hoge klantverwachtingen elke industrie dwingen om zichzelf opnieuw uit te vinden. Dit vraagt om een passende marketingstrategie. Met de post-master opleiding Strategisch Marketing Management leer je hoe je een moderne marketingstrategie ontwikkelt. Van goede analyses naar keuzes naar executie. Je leert hoe online en offline kanalen hierin naadloos met elkaar verbind. Met de door jou ontwikkelde marketingstrategie draag je bij aan de winstgevendheid van de organisatie.  

Na de opleiding

✔️ Toon je de waarde van marketing en geef je het een stevige positie in de organisatie  
✔️ Moderniseer je de bestaande pricing, waardeproposities, advertising en kanalen  
✔️ Kan je een goede experience neerzetten en AI slim inzetten
✔️ Heb je een onderscheidende en haalbare marketingstrategie  
✔️ Ga je strategisch om met het aanscherpen van bestaande business modellen en het bouwen van nieuwe verdienmodellen 

OPZET OPLEIDING

De opleiding bestaat uit 19 klassikale colleges, een Harvard Casedag en het maken van een strategisch marketingplan. Je leert van 100% vakexperts en er is veel ruimte voor oefeningen en toepassing in de praktijk.

Colleges

Voor de meeste colleges vragen we een voorbereiding. Voorbereiding op de colleges geeft ruimte voor meer interactie en toepassing in de klas.

Module 1 | Marketing Fundament

 • Kick-off, Kennismaking en Marketing Strategie Framework 

 • Psychologie van de klant en veranderend klantgedrag 

 • Organisatie analyse 

 • Marktanalyse en customer insights 

 • Vraagstellingscollege 

 • Segmenteren en Positioneren met Lef 

 • Merkessentie & Customer Experience 

Module 2 | Marketingstrategie

 • Profit vs Planet 

 • Winnende waardeproposities en digitale verdienmodellen 

 • Data strategie als basis voor customer centricity  

 • Marketing & finance 

Module 3 | Marketing Mix & Kanalen

 • Digitale en fysieke distributiemix 

 • Value based pricing 

 • Advertising en Media 

 • Product & Service Innovatie 

Module 4 | Organisatie

 • Werkcollege 

 • Marketing Team: bouwen aan cultuur, samenwerking en skills 

 • MarTech; bepaal je eigen tech stack 

 • CMO in de praktijk 

 • Stakeholder management, rapporteren en presenteren met impact 

 • Persoonlijk Leiderschap 

Wil je de uitgebreide collegebeschrijvingen ontvangen? Download de brochure met daarbij een uitgebreide uitleg van alle colleges, onderwerpen en leerdoelen.

Harvard Casedag

Tijdens de Harvard casedag werk je in groepsverband aan een relevante en interessante Business School case. Zo pas je direct jouw nieuwe kennis toe in de praktijk.

’s Ochtends ga je na een korte uitleg direct aan de slag en in de middag presenteer je samen met je groepje de case aan de docent. Na afloop hoor je tijdens de borrel wat je groepscijfer is. Deze telt voor 25% mee in je eindcijfer. 

Strategisch marketingplan

Het maken van een actieplan helpt je om alle nieuwe kennis toe te passen. Vanuit een hoofdonderwerp of probleem ga je aan de slag. Daarbij komen strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing aan bod. Meestal maak je het plan voor jouw organisatie, maar het kan ook voor een opdrachtgever. Je wordt hierin gecoacht en begeleid door je kerndocent. 

Tijdens het afsluitende eindgesprek bespreek je het plan met je kerndocent en een andere docent uit de opleiding. Na het gesprek krijg je feedback en ontvang je direct je cijfer. Je actieplan bepaalt 75% van je eindcijfer. 

Meer over het actieplan

Docenten

Een selectie van de docenten bij de post-master Strategisch Marketing Management:

Alex Bloemendal
Anders Jansen
Bart Brüggenwirth
Dorkas Koenen

Frans Riemersma
Jaap Kooij
Kees Groenewoud
Madelon van der Tol
Mariëlle Meijwes

Nanne Dodde
Rob Beltman
Sebastian Glosemeyer
Tanja Sanders

* Rob Beltman is de kerndocent van deze opleiding

AFRONDING & DIPLOMA 

Je rondt de opleiding af door het maken van een actieplan. Daarnaast telt ook de case die je tijdens de Harvard Casedag maakt mee voor je totale eindcijfer. Je ontvangt je post-master diploma tijdens de feestelijke diploma uitreiking. Heb je een 7 of hoger als eindcijfer? Dan krijg je ook de titel Certified Strategic Marketing Professional (CSMP)

banner-2023-5

Veelgestelde vragen

Wat is de studiebelasting?

De totale studiebelasting schatten we in op 123 uur. Je bent de hele opleiding bezig met je actieplan, maar het zwaartepunt ligt aan het einde. Daarom zit er altijd een aantal weken tussen het laatste college en het eindgesprek. Je wordt hierin gecoacht door de kerndocent.

De zelfstudie bestaat uit het lezen van literatuur en e-learning. In de online leeromgeving staat voor elk college aangegeven wat er van je wordt verwacht. 
 

Studiebelasting-post-master-123

Wat wordt er van mij verwacht qua voorbereiding & zelfstudie?

In de online leeromgeving staat voor elk college hoe je je moet voorbereiden. Dit kan zijn door een hoofdstuk uit een van de boeken te lezen of door een e-learning module te doen. Voor het succes van de klassikale sessies is het belangrijk om de voorbereiding te doen. Dan is er namelijk voldoende ruimte voor interactie, oefeningen en samen werken.

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding is voor ervaren marketingprofessionals die betrokken zijn bij de marketingstrategie of de  stap willen maken naar een strategische marketing (management) functie of CMO. De opleiding is ook geschikt voor professionals en online marketeers die zich willen ontwikkelen tot een betere gesprekspartner of adviseur op het gebied van marketingstrategie. 

VEELVOORKOMENDE FUNCTIES 

 • Senior Marketeer  

 • Marketingmanager 

 • Marketing director 

 • Teamlead marketing 

 • Strateeg 

INCOMPANY en MAATWERK 

Wil je met meer collega's samen deze opleiding volgen? Dat kan! Heb jij een specifieke uitdaging of wil je elementen uit verschillende programma's combineren? Maatwerk is ook mogelijk. Lees meer ›

 Hoe weet ik dat deze opleiding goed bij mij aansluit?

Deze opleiding past bij jou als je: 

 • Op strategisch niveau werkt of gaat werken 

 • Meer dan 4 jaar werkervaring hebt binnen marketing 

 • Zelf een onderscheidende, moderne marketingstrategie wil neerzetten die je direct kan implementeren 

Nicole van der Kracht

opleidingsadviseur@beeckestijn.org
088 1474 100
Plan direct een belafspraak in

Nicole van de Kracht | Opleidingsadviseur

Veelgestelde vragen

Is deze opleiding ook geschikt voor de publieke sector?

Zeker, in elk college zit een grote diversiteit aan voorbeelden en cases. Van B2C tot B2B tot de publieke sector. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor vragen over jouw organisatie. Veel docenten werken zelf bij bureaus of als consultant waar zij diverse soorten organisaties helpen. Ook is er door het actieplan veel ruimte om in te zoomen op jouw specifieke situatie en uitdagingen. 

Kan ik deze opleiding ook volgen als ik geen werkgever heb?

Dat je op dit moment geen werk- of opdrachtgever hebt, hoeft geen enkele belemmering te zijn een opleiding te volgen. Juist dan is het een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen. We helpen je graag bij het vinden van een opdrachtgever voor je plan. Vanuit ons netwerk krijgen we regelmatig verzoeken voor het maken van een plan, binnen diverse vakgebieden.

Data & locaties

Tijdens de avondopleiding volg je twee colleges per avond. Bij de dagopleiding volg je drie colleges per dag en doorloop je het volledige programma in een sneller tempo. 

 

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Gaat je voorkeur uit naar online deelnemen? Dan volg je opleiding hybride. 

Amsterdam
Leusden
Online
Utrecht
Dagopleiding
Amsterdam
Dagopleiding
Leusden
Dagopleiding
Online
Dagopleiding
Utrecht
Amsterdam
Leusden

Vragen over het rooster?

Heb je vragen over het rooster of past een van de data niet in jouw persoonlijke planning? Neem dan even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag met je. Dit kan via chat, telefonisch via 088-1474 100 of via email: opleidingsadviseur@beeckestijn.org

Investering

Collegegeld
Vakliteratuur & e-learning
Coaching & eindgesprek
€6.130,-
€295,-
€560,-

Totaalprijs
Excl. BTW

€6.985,-

✓ Incl. arrangementskosten
✓ Termijnbetaling geen probleem
✓ Niet goed = geld terug!

Vraag vrijblijvend een offerte aan  ›

HULP BIJ BETALING 

Soms is het lastiger om de investering voor een opleiding te doen. Bijvoorbeeld als ZZP-er of als je geen opleidingsbudget hebt. Gelukkig zijn er diverse subsidie en betalingsmogelijkheden. Benieuwd naar de opties voor jouw situatie? Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden.

Reviews

Heb je een specifieke vraag over deze opleiding of wil je de mening van een alumnus? We brengen je graag in contact. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
Kom in contact ›

 

Lees hieronder verder
8,0
''De opleiding strategisch marketing management is een investering in jezelf en in de toekomst van je carrière, waardoor je waardevolle vaardigheden opdoet die je overal ter wereld kunt toepassen.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
9,0
''De opleiding doet zijn naam echt eer aan: het is de perfecte combinatie tussen theoretisch inzicht en praktische toepasbaarheid, om strategisch resultaat te behalen.''

Richèl Reynders
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
8,0
''Intensief en heel leerzaam!''

Sophie Witlox
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
Vergelijken 0
  Vergelijken