Clinic

AI: een gamechanger in het communicatievak

Datum en locatie:
Online

meer ai inspiratie 🚀

AI is everywhere en het valt niet meer te ontkennen. Dus ook jij moet aan de bak om niet achter te blijven op dit onderwerp. Gelukkig hebben wij daarvoor een aantal AI trainingen, een masterclass en een opleiding ontwikkeld, waarin je op verschillende niveaus aan de slag gaat met AI en de implementatie. Bekijk ons AI aanbod hier ›

Of luister deze podcast (via Spotify) van Alex Dowdalls, waar hij uitgebreid vertelt over het gebruik en de toepassing van Artificial Intelligence (AI) en data & legt uit waarom je wint van anderen wanneer je dit toepast.

We nodigen je graag uit voor de gratis clinic “AI: een gamechanger in het communicatievak" door Sonja Loth

AI is een gamechanger voor het communicatievak. In geen andere branche veranderen mogelijkheden, risico's en benodigde vaardigheden zo rap. Hoe bepaal je je positie en ga je om met alle nieuwe ontwikkelingen?

Generatieve AI, een specifieke tak van AI, is een technologie die een ongekende impact heeft op ons leven, waaronder werk, maatschappij, cultuur en economie. Deze impact van generatieve AI is nu al merkbaar in onze (zakelijke) wereld. Het beïnvloedt onder meer de manier waarop we leren, kennis vergaren, werken en samenwerken.

 En het meest revolutionair is misschien wel de impact van AI op het communicatievak.

AI toepassingen veranderen niet alleen de manier waarop informatie wordt verspreid en ontvangen. Het beïnvloedt ook de aard van de communicatie zelf. Met de opkomst van generatieve AI wordt het vermogen om relevante, boeiende en gepersonaliseerde inhoud te produceren aanzienlijk vergroot, waardoor communicatieprofessionals nieuwe mogelijkheden krijgen om hun doelgroepen te bereiken en te betrekken.

Wat komt er aan bod

Tijdens de clinic vertelt Sonja alles over de kansen van AI in het communicatievak:

  • De impact van generatieve AI op het communicatievak
  • Ontwikkelingen en hun kansen & risico's
  • Cases met inspiratie & voorbeelden
  • Praktische tips voor implementatie
  • De need-to-know tools
  • De basis voor goede inzet: hoe te prompten – de must-have skill van 2024

Over de spreker

Sonja Loth adviseert als strateeg en business developer sinds 1999 merken  en C-level over (veranderingen in) marketing en communicatie vanuit de leidende digital, social en content partijen zoals AltaVista, MSN, SOCIAL.INC (founder) en MPG (partner). Ook coacht ze Leadership & CEO’s en is regelmatig actief voor BNR en RTL. 

Sinds oktober 2022 is Sonja weer ondernemer als Freelance Strategy Director en interim Head of Communication, Digital Marketing, o.a. voor D66, Techniek Nederland, Eneco, De Nederlandsche Bank en GH+O Communicatie.

Sonja Loth