Nieuws

Stefan van de Weijer Customer Experience Professional 2022

Stefan van de Weijer (Centraal Beheer) is uitgeroepen tot Customer Experience Professional van het jaar 2022! Na het presenteren van zijn customer experience plan tijdens Customer Experience Trends & Winners 2022 werd Stefan door de jury uitgeroepen tot Customer Experience Professional 2022. Stefan ontving de prijs uit handen van Hans Molenaar, directeur Beeckestijn Business School.

Stefan en Jury CX professional 2022

VAN EEN FUNCTIONEEL NAAR EEN EXPERIENCE GEDREVEN  "Mijn omgeving"

Het merk Centraal Beheer is mede door de grappige commercials op radio en tv helemaal gebouwd rondom het telefoongesprek. Deze bijzondere, persoonlijke ervaring valt binnen de digitale kanalen (app, website, etc.) weg. Centraal Beheer staat voor de uitdaging om op digitale kanalen dezelfde persoonlijke en unieke ervaring te bieden als het bellen met medewerkers. Stefan heeft geanalyseerd hoe klanten deze offline contactmomenten ervaren zodat deze beleving doorvertaald kan worden naar onder andere de "Mijn Omgeving". Hoe gaat Centraal Beheer van functioneel naar experience gedreven digitale kanalen?

Digitale emotionele binding

Stefan is erin geslaagd de persoonlijke offline ervaring op een unieke manier door te vertalen naar de 'Mijn Omgeving'. Met als belangrijkste doel ook daar emotionele binding te realiseren. De jury is onder de indruk van de manier waarop Stefan een duidelijke CX strategie concreet heeft doorvertaald naar een digitale experience waarmee de klanttevredenheid op hetzelfde niveau is gekomen als bij de offline kanalen. Hij is er niet alleen in geslaagd om de klantbeleving in de "Mijn Omgeving" eenmalig te verbeteren, maar heeft de CX strategie handen en voeten gegeven met CX principes die voor alle digitale kanalen bruikbaar zijn. Stefan heeft met zijn plan (dat onderdeel was van de opleiding Customer Experience Strategie & Organisatie) en aanpak een CX fundament neergezet om de digitale experience structureel en op langere termijn significant te verbeteren. Een waardige opvolger van Fedosja van der Lee (Perplex). Van harte gefeliciteerd Stefan! 

Over de verkiezing

De Customer Experience Professional van het Jaar verkiezing vond voor de 13e keer plaats. De winnaar wordt gekozen op basis van een actueel, concreet en praktisch customer experience plan. Uit 100+ plannen zijn 3 genomineerden gekozen. Naast Stefan waren dit jaar Eva Dijkhuis (Zorgdomein) en Mandy van der Voort (PostNL) genomineerd.

Genomineerden CX 2022

 

Samenstelling jury

De prijs is een initiatief van Beeckestijn Business School en heeft tot doel customer experience als vakgebied verder te ontwikkelen en te professionaliseren. De plannen worden beoordeeld op volledigheid, relevantie en creativiteit. Dit jaar werd dat gedaan door een jury die bestaat uit Sonja Stalfoort (expert in klantbeleving en eigenaar van PuurKlant en kerndocent CX bij Beeckestijn), Kees Kerkvliet (Managing director en eigenaar van TOTE-M en kerndocent CX bij Beeckestijn) en  Hans Molenaar (directeur Beeckestijn Business School). 

CX jury 2022

Bekijk hier de Sfeerimpressie!