Content Marketing & Social Media

Bereik je doelgroep met een effectieve en praktische contentstrategie
8,3
21 reviews
Leer over contentstrategie van ontwikkeling tot realisatie (contentcreatie) en optimalisatie
Na afronding heb je een volledig contentplan in handen, direct geschikt voor implementatie
Voor professionals die content op een strategischer en tactischer niveau willen benaderen
Course background image
Opleidingstype
Post-HBO opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 24 september, 2024
Tijdsduur
10 colleges, 5 dagen of 10 avonden
Totaalprijs
€ 4.690,- Excl. BTW
Locatie
Amsterdam, Capelle aan den IJssel, Eindhoven, Leusden, Online , Utrecht, Zwolle

Programma

Content marketing is voor veel organisaties een belangrijk middel om doelen te bereiken. Zoals het verhogen van de conversie. Maar hoe ontwikkel je een goede, integrale contentstrategie? En hoe kan je alle mogelijkheden zo efficiënt mogelijk inzetten? Met de post-HBO opleiding Content Marketing & Social Media leer je een gedegen en succesvolle contentstrategie op te stellen, uit te voeren en te optimaliseren. Daarnaast ontdek je nieuwe formats en kanalen en leer je hoe je goede content maakt.

Na de opleiding

✔️ Kan je een contentstrategie ontwikkelen passend bij de bedrijfsdoelstellingen en het merk
✔️ Zet je een goede kanaal- en middelenmix neer in de diverse fases van de customer journey
✔️ Bereik je jouw doelen met persuasion principes en inzet van nieuwe (social) media kanalen
✔️ Maak je scherpe keuzes en breng je focus aan in de uitvoer van je contentstrategie
✔️ Zet je influencers en ambassadeurs in voor het versterken van je merk

opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 10 klassikale colleges, een Harvard Casedag en het maken van een content marketing plan. Je leert van 100% vakexperts en er is veel ruimte voor oefeningen en toepassing in de praktijk.

Colleges

Voorafgaand aan de colleges doorloop je een aantal e-learning modules. Door deze voorbereiding is er tijdens de colleges voldoende ruimte is voor interactie, praktijkcases en samen werken.

Module 1: Strategie

 • Trends in content & social en uitleg plan
 • Content & social media strategie
 • Van merk naar content

Module 2: Invulling middelenmix & kanalen

 • Conceptontwikkeling
 • Kanalenmix en (social) advertising

Module 3: Contentcreatie

 • Klantpsychologie en persuasive content
 • Creators, influencers en ambassadeurs

Module 4: Implementatie en organisatie

 • Managen van je contentprogramma
 • Doelstellingen meten en optimaliseren
 • Casedag
 • Organisatie en werkcollege

Wil je de uitgebreide collegebeschrijvingen ontvangen? Download de brochure met daarbij een uitgebreide uitleg van alle colleges, onderwerpen en leerdoelen.

Casedag​

Tijdens de casedag werk je in groepsverband aan een relevante en interessante case. Zo pas je direct jouw nieuwe kennis toe in de praktijk.

’s Ochtends ga je na een korte uitleg direct aan de slag en in de middag presenteer je samen met je groepje de case aan de docent. Na afloop hoor je tijdens de borrel wat je groepscijfer is. Deze telt voor 25% mee in je eindcijfer. 

"Het werken in groepen vond ik erg leerzaam. Vooral de Casedag was een goede toevoeging aan de opleiding. Leuk ook om in een groep te zitten met andere professionals uit verschillende branches." 

Content marketing actieplan

Het maken van een actieplan helpt je om alle nieuwe kennis toe te passen. Vanuit een hoofdonderwerp of probleem ga je aan de slag. Daarbij komen strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing aan bod. Meestal maak je het plan voor jouw organisatie, maar het kan ook voor een opdrachtgever. Je wordt hierin gecoacht en begeleid door je kerndocent. 

Tijdens het afsluitende eindgesprek bespreek je het plan met je kerndocent en een andere docent uit de opleiding. Na het gesprek krijg je feedback en ontvang je direct je cijfer. Je actieplan bepaalt 75% van je eindcijfer. 

Lees meer over het actieplan

Docenten

Een selectie van de docenten bij de post-HBO Content Marketing:

Antal de Waij*
Annika Visser
Jeroen Dontje

Jonas Nouwen
John Meulemans
Letty de Nijs

Marloes Ploeg
Patrick Petersen

* Antal de Waij is de kerndocent van deze opleiding

9,0 

''De opleiding is een absolute aanrader aan iedere professional die zich verder wil verdiepen in het content vakgebied. Inspirerend, persoonlijk en innovatief! De docenten zijn stuk voor stuk vakexperts. Met passie staan zij voor de klas. Ze brengen de laatste trends en ontwikkelingen onder de aandacht. En je krijgt de kans om het geleerde direct in de praktijk te brengen voor je eigen werkgever. Dat is enorm waardevol. Het was een leerzame periode! Ik kijk er naar uit alle waardevolle inzichten toe te passen in mijn dagelijks werk.''

Bekijk alle reviews  ›

AFRONDING & DIPLOMA 

Je rondt de opleiding af door het maken van een actieplan. Daarnaast telt ook de case die je tijdens de Casedag maakt mee voor je totale eindcijfer. Je ontvangt je post-HBO diploma tijdens de feestelijke diploma uitreiking. Heb je een 7 of hoger als eindcijfer? Dan krijg je ook de titel Certified Content Marketing Professional toegekend. 

Strategisch Brandmanagement klassikaal banner
Lees hieronder verder

 

Veelgestelde vragen 

Wat is de studiebelasting?

De totale studiebelasting schatten we in op 108  uur. Je bent de hele opleiding bezig met je actieplan, maar het zwaartepunt ligt aan het einde. Daarom zit er altijd een aantal weken tussen het laatste college en het eindgesprek. Je wordt hierin gecoacht door de kerndocent.

De zelfstudie bestaat uit het lezen van literatuur en e-learning. In de online leeromgeving staat voor elk college aangegeven wat er van je wordt verwacht. 
 

Studiebelasting-post-hbo-108

Hoe ziet de e-learning & zelfstudie er in de praktijk uit?

In de online leeromgeving staat voor elk college hoe je je moet voorbereiden. Dit kan zijn door een hoofdstuk uit een van de boeken te lezen of door een e-learning module te doen. Voor het succes van de klassikale sessies is het belangrijk om de voorbereiding te doen. Dan is er namelijk voldoende ruimte voor interactie, oefeningen en samen werken.  

Voor wie is de opleiding?

Deze opleiding is voor professionals die content op een strategischer/tactischer niveau willen benaderen. Je bent verantwoordelijk voor een contentstrategie die aansluit bij de bedrijfs- en/of marketingdoelen en de realisatie ervan.

✓ HBO werk- en denkniveau
✓ 2+ jaar werkervaring
✓ Geen HBO diploma nodig 

Content Marketing & Social Media

Incompany & Maatwerk programma's 

Wil je met meer collega's samen deze opleiding volgen? Dat kan! Heb jij een specifieke uitdaging of wil je elementen uit verschillende programma's combineren? Maatwerk is ook mogelijk. Lees meer ›

 Hoe weet ik dat deze opleiding goed bij mij aansluit?

Deze opleiding sluit aan bij jou als je 

 • Meer dan twee jaar werk ervaring hebt
 • Op tactisch en strategisch niveau aan de slag wil met content marketing
 • Wilt leren hoe je jouw doelgroep bereikt met een effectieve en praktische contentstrategie

Twijfel je of heb je vragen? Opleidingsadviseur Nicole denkt graag met je mee. 

nicole van de kracht

opleidingsadviseur@beeckestijn.org
088 1474 100
Plan direct een belafspraak in

Nicole van de Kracht | Opleidingsadviseur

Veelgestelde vragen 

Is deze opleiding ook geschikt voor de publieke sector?

Zeker, in elk college zit een grote diversiteit aan voorbeelden en cases. Van B2C tot B2B en de publieke sector. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor vragen over jouw organisatie. Veel docenten werken zelf bij bureaus of als consultant waar zij diverse soorten organisaties helpen. Ook is er door het actieplan veel ruimte om in te zoomen op jouw specifieke situatie en uitdagingen. 

Kan ik deze opleiding ook volgen als ik geen werkgever heb?

Dat je op dit moment geen werkgever hebt, hoeft geen enkele belemmering te zijn een opleiding te volgen. Juist dan is het een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen. We helpen je graag bij het vinden van een opdrachtgever voor je plan. Vanuit ons netwerk krijgen we regelmatig verzoeken voor het maken van een plan, binnen diverse vakgebieden.

Investering

Collegegeld
Vakliteratuur & e-learning
Coaching & eindgesprek
€3.915,-
€215,-
€560,-

Totaalprijs
Excl. BTW

€4.690,-

✓ Incl. arrangementskosten
✓ Termijnbetaling geen probleem
✓ Niet goed = geld terug!

Vraag vrijblijvend een offerte aan  ›

HULP BIJ BETALING 

Soms is het lastiger om de investering voor een opleiding te doen. Bijvoorbeeld als ZZP-er of als je geen opleidingsbudget hebt. Gelukkig zijn er diverse subsidie en betalingsmogelijkheden. Benieuwd naar de opties voor jouw situatie? Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden.

Data & Locaties

Tijdens de avondopleiding volg je twee colleges per avond. Bij de dagopleiding volg je drie colleges per dag en doorloop je het volledige programma in een sneller tempo. 

 

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Gaat je voorkeur uit naar online deelnemen? Dan volg je opleiding hybride. 

Amsterdam
Capelle aan den IJssel
Eindhoven
Leusden
Online
Utrecht
Zwolle
Dagopleiding
Amsterdam
Dagopleiding
Leusden
Dagopleiding
Online

Reviews

Heb je een specifieke vraag over deze opleiding of wil je de mening van een alumnus? We brengen je graag in contact. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
Kom in contact ›

 

Lees hieronder verder
8,0
''Tijdens deze korte en intensieve opleiding bereik je zoveel inzichten, kennis en handvaten om daarna met je diploma in je zak écht het verschil te kunnen maken binnen je organisatie als content marketing professional.''

Claudia Endert
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
8,0
"Een welkom handvat om doelmatig content te produceren."

Sander van Kasteren
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Een mooie goed uitgedachte en complete opleiding. Docenten met passie en kennis. Overall, helemaal goed en zeker tevreden."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Fijne opleiding waarbij ik veel heb geleerd. Docent Sonja is een topper."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
9,0
"Docenten zijn kundig. Ze halen goed in en blikken goed vooruit- en terug in de stof. Organisatie rondom en locatie uitstekend."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
''Nuttige opleiding die zeer op praktijk is gericht. Dus na college zijn er meteen onderdelen/ideeën/suggesties die je op het werk kunt implementeren.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''In de opleiding krijg je een gedegen ondergrond van theorie & praktijk ervaring, waardoor je opgedane kennis direct kan toepassen. Zeker een aanrader dus!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
10,0
"Goede opleiding waar ik veel heb geleerd met fijne docenten. Alles kon ik direct in de praktijk brengen. De lesstof sloot aan op wat er gevraagd werd. De casedag was de kers op de taart."

Bron: Springest
9,0
''De opleiding is een absolute aanrader aan iedere professional die zich verder wil verdiepen in het vakgebied. Inspirerend, persoonlijk en innovatief! De docenten zijn stuk voor stuk vakexperts. Met passie staan zij voor de klas. Ze brengen de laatste trends en ontwikkelingen onder de aandacht. En je krijgt de kans om het geleerde direct in de praktijk te brengen voor je eigen werkgever. Dat is enorm waardevol. Het was een leerzame periode! Ik kijk er naar uit alle waardevolle inzichten toe te passen in mijn dagelijks werk.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
7,0

''Fijne opleiding waarin een heel solide basis wordt gelegd voor het ontwikkelen van een contentstrategie.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Perfecte combinatie tussen praktijkcases, theorie en opdrachten. En dat allemaal volgens de allerlaatste innovaties op contentmarketing gebied.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Wil je een gedegen fundament hebben om dit mooie vak goed uit te oefenen volgens de laatste ontwikkelingen? Dan is deze opleiding een must. De ervaren docenten, allemaal experts met de materie, nemen je mee op een inspirerende reis. En als resultaat maak je voor je organisatie een heus contentmarketingplan. Ik zeg doen!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Goed toepasbare kennis uit de praktijk, veel interactie met de docenten. Docenten van niveau en goed bereikbaar. Goede, complete online onderwijsomgeving ter ondersteuning. Prettig, klantvriendelijk contact met Beeckestijn. Alles goed geregeld en gewoon echt social!''

Bron: Springest
9,0
''Ik vond de opleiding heel inspirerend. Goede afwisseling in het programma. Er had wel iets meer aandacht mogen zijn voor het schrijven van het plan. Ik miste hiervoor nog tips & tools.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Super Leerzaam''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
"Een inspirerende studie met topdocenten. Met deze opleiding verras je je organisatie. En geeft jouw product of dienst een boost!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
“Een perfecte mix tussen theorie en praktijk waarin je alle ruimte krijgt om te werken aan je eigen plan die uiteindelijk naast een beoordeling ook wordt versterkt door nuttige tips van docenten”.

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Deze opleiding biedt veel inhoudelijke verdieping en zorgt ervoor dat je alle aspecten van contentmarketing aan elkaar kunt knopen. Alle kennis zet je in bij de individuele opdracht en zet je aan om het beste uit jezelf te halen.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Deskundige opleiding met interessante colleges, welke met veel enthousiasme door experts uit vakgebied worden gegeven.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Deskundige docenten met veel ervaring in hun vakgebied nemen je op een enthousiaste en praktische manier mee door de lesstof. De opgedane kennis is direct in de praktijk toe te passen en ieder college zorgt voor een nieuw puzzelstukje om het eindplan van de studie compleet te maken.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
"Een leerzame ervaring waar ik erg dankbaar voor ben!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
Vergelijken 0
  Vergelijken