Online Communicatie Strategie & Leiderschap

Maak impact met een innovatieve online communicatiestrategie
De laatste trends, kennis en inzichten uit de praktijk op het gebied van online communicatie
Leer hoe je de online communicatiemix zo inzet dat je jouw (online) communicatiedoelstellingen bereikt
Schrijf je eigen online communicatieplan, direct geschikt voor implementatie
Opleidingstype
Post-master opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 27 september, 2023
Tijdsduur
19 colleges, 9 dagen
Totaalprijs
€ 5.895,- Excl. BTW
Locatie
Amsterdam, Den Haag, Leusden, Online , Utrecht

Algemeen

Online Communicatie Strategie & Leiderschap 

Door de toename van het aantal digitale & sociale media kanalen en communicatieconcepten is er een groeiende behoefte aan professionals met strategische kennis op het gebied van online communicatie. Professionals die de impact van deze veranderingen begrijpen en kunnen vertalen naar innovatieve online communicatie strategieën en concepten.

Met de post-master opleiding Online Communicatie Strategie & Leiderschap til je je strategische online communicatie kennis naar een hoger niveau en vertaal je dit door naar concrete acties en implementaties binnen je organisatie.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

De opleiding Online Communicatie Strategie & Leiderschap is ontwikkeld voor de verantwoordelijken in de communicatie, strategische communicatie adviseurs, communicatie professionals of zij die dat willen worden. Daarnaast is de opleiding ook zeer interessant voor hoofden van afdelingen en  managers van gemeenten, provincies en ministeries (publieksvoorlichting, communicatie, verandermanagement). 

Diploma & certificering

 • Je ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, het post-master diploma 'Online Communicatie Strategie & Leiderschap'.
 • Rond je je opleiding af met een 7 of hoger, dan krijg je naast je diploma de titel Certified Online Communicatie Professional toegekend en kun je de afkorting COCP achter je naam gebruiken (bijv. op LinkedIn)

TOPDOCENTEN MET PRAKTIJKERVARING

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring. We gebruiken inspirerende praktijkcases en voorbeelden waardoor de colleges een prettige mix van theorie en praktijk vormen en je de opgedane kennis direct leert vertalen naar je eigen situatie.

 

INCOMPANY

Deze opleiding kan ook specifiek voor jouw organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijden. Lees meer over ons incompany en maatwerk aanbod.

Maak impact met een communicatie opleiding

Kom kennismaken!

Heb je hulp nodig bij je opleidingskeuze of wil je graag even sfeer proeven? We hebben verschillende mogelijkheden waarbij je kennis kan maken met ons. Een Open Dag geeft je een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen, ook is er ruimte voor vragen en persoonlijk advies. Tijdens onze Clinics word je in 1,5 uur bijgepraat over een actueel onderwerp. 

Bekijk de agenda »

Programma

In de post-master opleiding Online Communicatie Strategie & Leiderschap volg je 19 colleges, werk je in één dag aan een Harvard Case en schrijf je daarnaast een online communicatieplan direct geschikt voor implementatie binnen jouw organisatie.

Colleges

Module 1 | Trends & ontwikkelingen Online Communicatie​

 • Online communicatiestrategie en plan
 • Digital & Social Worlds: trends en ontwikkeling in online communicatie

​Module 2 | Online Communicatie strategie

 • Merkstrategie
 • Werkcollege: vaststellen vraagstelling

Module 3 | Tactiek en Online communicatiemix

 • Online reputatiemanagement & PR
 • Online dienstverlening & customer journey
 • Social Media
 • Online Branding
 • Contentstrategie & storytelling
 • Community management
 • Crisiscommunicatie
 • Digital Advertising
 • Website, Mobile & usability
 • Zoekmachines (SEO en SEA)
 • Werkcollege online communicatieplan

​Module 4 | Organisatie, implementatie en leiderschap

 • Interne communities voor interne communicatie
 • Accountability en metrics
 • Agile Communicatie
 • Digitaal leiderschap en change management

​Wil je de uitgebreide collegebeschrijvingen ontvangen? Stuur dan een mail naar info@beeckestijn.org o.v.v. de opleiding(en) waar je interesse in hebt.

Harvard Casedag

 • Je werkt in groepen aan een relevante Harvard Business School online communicatie strategie case uit de praktijk.
 • Je leert in groepsverband en onder begeleiding van de docent de theorie toe te passen in de praktijk en ontwikkelt een online communicatieplan voor de betreffende case.
 • Je leert van elkaar en bouwt aan je netwerk.
 • Aan het eind van de dag presenteer je de resultaten aan de andere groepen en de docent.

Werk aan je eigen strategie & actieplan

 • Je schrijft je eigen Online Communicatie strategie & actieplan voor jouw organisatie of opdrachtgever.
 • Je wordt hierin gecoacht door je kerndocent.
 • Je sluit de opleiding af met een eindgesprek waarin je je actieplan toelicht.
 • Na afloop van het gesprek hoor je direct of je geslaagd bent.

Heb je op dit moment al vragen over het schrijven van je strategie & actieplan, bijvoorbeeld omdat je geen opdrachtgever hebt? Aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Zelfstudie & e-learning

 • Voorbereiding op de colleges in de vorm van bijvoorbeeld e-learning, video’s of opdrachten
 • Aanvullende literatuur en artikelen die je naar eigen inzicht rondom de colleges doorneemt voor een nog grotere leeropbrengst
studiebelasting post master online communicatie strategie & leiderschap

Docenten

We werken met 100% vakexperts die jouw aan de hand van inspirerende praktijkcases en voorbeelden meenemen in de verschillende collegeonderwerpen. Een selectie van de docenten van de post-master Online Communicatie Strategie & Leiderschap.

Adrie Dolman  Chantal Verweij Margot van der Stap
Antal de Waij Fleur Willemijn van Beinum Martijn Sjoorda 
Arko van Brakel Frank Peters Peter Haan
Bas Delmee Ingmar de Lange Rene Zeedijk
Cathelijne Janssen Joris van Zoelen Roy Schinning
Cheryl van Etten Kirsten Wagenaar  

Data & Locaties

Tijdens de avondopleiding volg je twee colleges per avond. Bij de dagopleiding volg je drie colleges per dag en doorloop je het volledige programma in een sneller tempo. 

 

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Bij de online classroom volg je de opleiding hybride. 

Amsterdam
Den Haag
Leusden
Online
Utrecht
Amsterdam
Den Haag
Leusden
Online
Utrecht

Vragen over het rooster?

Heb je vragen over het rooster of past een van de data niet in jouw persoonlijke planning? Neem dan even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag met je. Dit kan via chat, telefonisch via 088-1474 100 of via email: opleidingsadviseur@beeckestijn.org

Investering

Collegegeld (incl. arrangementskosten) €5.095,-
Vakliteratuur & e-learning €280,-
Coaching & eindgesprek €520,-
Totaalprijs €5.895,-
 • Inclusief koffie, thee en lunch (bij dagopleiding) of buffet (avondopleiding)
 • Prijzen zijn exclusief BTW (collegegeld 21%, vakliteratuur & e-learning 9%, coaching & eindgesprek 21%)
 • BTW-vrije factuur, betaling in termijnen en STAP-budget mogelijk
 • Vraag een vrijblijvende offerte aan
 • Informeer naar de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie

Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Daarom Beeckestijn 3 iconen - opleidingspagina's - nieuw

Reviews

Onze reviews zijn geschreven door echte alumni. Heb je een specifieke vraag over deze masterclass of wil je de onafhankelijke mening van een deelnemer die deze masterclass heeft gevolgd? We brengen je in contact met een alumnus aan wie je jouw vragen kunt stellen. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
 

Contact met alumnus ›

 

Lees hieronder verder
8,0
''De opleiding heeft me geleerd om een stevige basis te leggen voor online communicatie in onze organisatie. Nu kan ik de online activiteiten baseren op de (grotere) organisatiedoelstellingen en strategisch benaderen, waardoor het één logisch geheel wordt.''

Bron: Beeckestijn evaluatie
8,0
"Van Beeckestijn is een fijne leeromgeving, gevuld met mensen die je met positiviteit en kennis verrijken. Zowel het personeel van de school als de gastdocenten stonden ten aller tijde klaar om te helpen. Punt ter verbetering: stuur het lesmateriaal alvorens de eerste collegedag zodat er meer tijd is om in de stof te verdiepen."

Bron: Beeckestijn Evaluatie
6,0
"Veel inspiratie en alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing komen aan bod. Enthousiaste, ervaren en deskundige trainers. Case en eigen plan is fijn om alles in de eigen praktijk toe te passen. Weinig aandacht voor persoonlijk leiderschap. Dat was een gemis."

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
"Zeer afwisselende opleiding met inspirerende en enthousiaste vakkundige docenten die graag de interactie aangaan met de groep. De leerstof is direct toe te passen en dat wordt ook gestimuleerd. De opleiding gaat zowel de breedte als de diepte in. Al met al zeer volledig."

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
"De opleiding is inspirerend, direct toe te passen in de praktijk, overzichtelijk, inhoudelijk en actueel. En ondanks de afwisseling in het programma kent de opleiding een duidelijke rode draad: je communicatieplan."

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
"Kwalitatief goede opleiding, gegeven door ervaren docenten met een goed verhaal. De opleiding biedt een mooie mix van praktijk en theorie. Na een aantal colleges en het thuis lezen van collegestof ga je met studiegenoten een dag lang aan de slag met een Harvard Business case. Vervolgens werk je een aantal weken, naast het volgen van de colleges, aan je eigen online communicatieplan. De medewerkers van Beeckestijn zorgen voor een goede sfeer en niet onbelangrijk... fijne catering."

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
"Goede leergang, logisch opgebouwd uit aparte modules die goed op elkaar aansluiten. Gegeven door ervaren praktijkdocenten. En Beeckestijn is meer dan alleen deze leergang. Clinics, bedrijfsbezoeken etc. maken het tot een totaalervaring."

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
"Zeer goede opleiding met ervaren praktijkdocenten. Heel interactief. Goede invulling van de lessen in thema's en een goede ervaring met de business case. Heb er heel veel aan gehad en afronden met het plan is een goede test om te zien of je het in praktijk kan brengen."

Bron: Springest
Vergelijken 0
  Vergelijken