CX opleidingen

Customer experience (afgekort als cx) is meer dan alleen de klantreis. Het draait om het leveren van een bijzondere en waardevolle klantbeleving. Verrijk je kennis en skills met een cx opleiding bij Beeckestijn Business School.

KMO erkend opleider

 

In Antwerpen of via de online classroom

De post-master opleiding Customer Experience Strategie & Organisatie kun je volgen in Antwerpen. Liever online of wil je een andere opleiding volgen? Alle opleidingen uit ons aanbod kun je vanuit huis volgen via de online classroom. Daarnaast ben je natuurlijk ook van harte welkom op een van onze locaties in Nederland. 

"Uitzonderlijke opleiding met niet alleen de juiste tools en elementen om structureel aan de slag te gaan met CX in je bedrijf, maar ook praktische tips & tricks. Dit, tezamen met de interessante lesgevers en coaches, maakt deze opleiding echt een aanrader."
Hylke Huys
Alumnus Customer Experience Strategie & Organisatie
Lees hieronder verder

 

Daarom Beeckestijn

Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen Digital, Marketing, CX, Data en Communicatie door 100% vakexperts.

Beeckestijn opleidingen gemiddeld beoordeeld met 8,3

Springest: 8.2/10
Google reviews: 4.7/5

Opleidingsadvies

Opleidingsadviseur - Nicole van de Kracht - Beeckestijn Business School

Het volgen van een opleiding is een weloverwogen keuze. Wil je advies over welke opleiding optimaal aansluit bij je kennisbehoefte, carrièrewensen en persoonlijk situatie? Of heb je vragen over de KMO portefeuille. We helpen je graag op de manier die jij het prettigst vindt. 

Persoonlijk advies ›

Lees meer over customer experience

Customer Experience draait om het leveren van een bijzondere en waardevolle beleving aan je klant. Een goede Customer Experience (ook wel CX of CE) leidt tot tevreden klanten. Voor elke organisatie zijn tevreden klanten belangrijk. Als ze terug komen voor een nieuwe aankoop of jouw aanbevelen aan kennissen leveren ze je inkomsten op. 

Tijdens onze CX opleidingen til je jouw operationele, tactische & strategische kennis over de klantbeleving naar een hoger niveau. 

Customer Journey (ofwel klantreis) 

In het leven van jouw klant zijn er verschillende momenten dat hij of zij met jouw organisatie in aanraking komt. Denk aan een advertentie, vraag aan de service desk of de daadwerkelijke aankoop. Z'n moment noem je een touch point. Al die momenten samen vormen de klantreis (ofwel Customer Journey). Om de klantbeleving op een hoog niveau te houden is het belangrijk dat een klant een positieve beleving heeft bij elk touch point. En heeft een klant een negatieve ervaring? Dan is het essentieel hoe jij daar als organisatie mee omgaat. 

Bij de post-HBO opleiding Customer Experience en Journey Management leer je hoe je de optimale Customer Journey ontwikkelt en de klantbeleving verbetert. 

Customer Journey Mapping

Wil je leren hoe je de customer journey visualiseert? Dan is de training Customer Journey Mapping wellicht iets voor jou. Customer Journey Mapping is het in kaart brengen van het hele aankoopproces vanuit het perspectief van jouw klant. 

Customer Experience & B2B

Verkoop jij jouw product of dienst aan een andere organisatie? Dan opereer je op de Business to Business (B2B) markt. Bij (midden-) grotere bedrijven zijn vaak meerdere personen betrokken bij de aankoop van een product of dienst. Daardoor ziet de customer journey er anders uit. De personen die betrokken zijn bij het koopproces vormen samen de Decision Making Unit (DMU). Wil je succesvol opereren op de B2B markt? Dan is het van belang de DMU te kennen en te weten met wie je op welk moment in de Customer Journey te maken hebt. 

CX analytics

Veel ondernemers doen dingen op basis van hun onderbuik gevoel. Echter de grote hoeveelheid data waar je als marketeer toegang tot hebt zorgt voor vele kansen. Om echt impact te maken met CX, vormen inzichten in klantgedrag de basis voor je strategie. Die inzichten in de klant worden ook wel Customer Insights genoemd. Maar hoe kom je aan die inzichten? Wat kan je meten? en hoe? Denk bijvoorbeeld aan een enquete waar klanten worden gevraagd om hun tevredenheid. 

Customer Experience Strategie 

Heb jij al een aantal jaar werkervaring binnen CX en wil je klantbeleving als uitgangspunt nemen voor jouw strategie? Kijk dan eens naar de post-master opleiding Customer Experience Strategie en Organisatie. Daar leer je de Customer Experience voor jouw organisatie te analyseren, ontwerpen en te implementeren. 

Meer kennis & inspiratie