Digital Marketing Strategie & Leiderschap (postdoctorale opleiding)

Dat de nieuwe technologieën en media tot nieuwe verdienmodellen, concurrenten en klantgedrag leiden, is evident. Dit heeft ook impact op de wijze waarop organisaties en instellingen worden aangestuurd. Er is een groeiende behoefte aan concrete kennis over digital en online marketing op ‘managerial’ niveau. Hoe ga ik mijn bestaande organisatie toekomst-proof maken? Hoe ontwikkel ik nieuwe succesvolle business-modellen? Hoe reageer ik op veranderde markten en klanten? Hoe wapen ik mijzelf met kennis om me niet te verliezen in vijfjarenplannen maar ‘agile’ te reageren?

Met de postdoctorale opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap tilt u uw strategische digital en online kennis en kunde op een hoger niveau met een ‘managerial’ doel: sturing en leiding geven aan verandering.

De postdoctorale opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap is ontwikkeld voor professionals die het onderste uit de kan willen halen op het gebied van digital en online marketing en deze strategisch willen inzetten. Binnen 5 maanden leert u op managerial en strategisch niveau hoe u succesvol digital en online marketing en nieuwe business-modellen te ontwikkelen en te adviseren. Dankzij de zeer ervaren docenten, de interactie met studiegenoten, de praktische kennis en de vele cases leert u binnen 5 maanden een digital en online leader te worden.

Deze opleiding wordt ook in het Engels aangeboden, kijk hier voor locatie & startdata.

  Lees hier hoe onze alumni de postdoctorale opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap beoordelen.

 

In het kort

College: Avondopleiding 16.30 - 21.30 uur, incl. buffet; dagopleiding 09:45 - 17:00 uur, incl. lunch
Duur: avond: 4 maanden - dag: 2 maanden
Kosten: € 4.650,- excl BTW
Locaties: Amsterdam, Leusden

Opleiding score

7.8
Meer informatie

College-inhoud en onderwerpen

In de postdoctorale opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap krijgt u vanuit de praktijk cases en ervaringen aangeboden, vanuit de wetenschap bieden wij u de laatste stand van zaken, resultaten van lopend onderzoek en interpretaties. Deze combinatie leidt op tot optimale mix van theorie, strategie en praktijkkennis op het gebied van online marketing.

College-onderwerpen tijdens de opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap

Blok 1 - Trends & strategie

 • Digital worlds: trends & innovatie en veranderend consumentengedrag
 • Digital marketing strategie en plan
 • E-commerce strategie
 • Veranderde business modellen
 • Online customer experience management & customer journeys
 • Customer insight management

Blok 2 - Tactiek & Digital Marketing Mix

 • Digital branding
 • Digital marketing strategie case
 • Social Media
 • Community Mangement
 • Search Engine strategies
 • Search Engine tactics
 • Mobile marketing
 • Content marketing
 • Digital & webanalytics
 • Usability & user experience
 • Harvard Business School Digital Marketing Strategie Case
 • Best practise E-commerce & conversie

Blok 3 - Leiderschap, Organisatie en Implementatie

 • Growth hacking
 • Agile marketing
 • Digitaal leiderschap en change management (2 colleges)

Individuele opdracht

U sluit de opleiding af met een eindgesprek over uw individuele opdracht. Deze individuele opdracht bestaat uit het opstellen van een online marketing & businessplan voor uw organisatie of voor een relatie. U verlaat de opleiding met een eigen online marketing & businessplan (strategie en uitvoering), begeleid en getoetst door docenten en experts. 

Indien u reeds eerder een individuele opdracht hebt geschreven tijdens het volgen van een andere opleiding bij Beeckestijn Business School, kunt u vrijstelling krijgen voor dit onderdeel. Overleg met de kerndocent voor de mogelijkheden.

Harvard Case-dag

Om de effectiviteit van de opleiding te waarborgen worden theoretische inzichten afgewisseld met praktijkcases. Tijdens de opleiding is er een hele dag (op locatie) gepland waarin gezamenlijk in groepen aan een Harvard Business School online marketing-case wordt gewerkt en de resultaten aan elkaar worden gepresenteerd. Tijdens deze inspirerende en uitermate leerzame dag bouwt u tevens verder aan uw netwerk.

Resultaat: wat bereikt u met de postdoctorale opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap?

 • Beheersing van strategie en praktijk van Digital Marketing Strategie & Leiderschap, u bent up-to-date met de nieuwste trends, ontwikkelingen en inzichten, u bent in staat om strategische online marketingvisie, -strategie en concepten te ontwikkelen.
 • Via de colleges krijgt u hoogwaardige kennis over onderwerpen als strategie rondom digital en online marketing, de organisatorische aspecten, customer experience, e-commerce, multichannel, digital branding, online berdijfsmodellen tot en met de laatste technologische ontwikkelingen en innovatie op het gebied van online marketing en social media.
 • De laatste inzichten op het gebied van online marketing, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, krijgt u inclusief vertaalslag naar de praktijk.
 • U werkt aan een Harvard Business School online marketing-case.​
 • U schrijft uw eigen, financieel onderbouwd online marketingplan, direct geschikt voor implementatie. 
 • U behaalt na, het succesvol afronden van de opleiding, uw postdoctorale diploma 'Digital Marketing Strategie & Leiderschap'.
 • U wordt, bij het behalen van een '7' of hoger voor uw eindopdracht, opgenomen in het register voor Digital Marketing-professionals.
 • U kunt na uw opleiding deelnemen aan een actief en leerzaam alumniprogramma.
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie.

Voor wie is de postdoctorale opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap bedoeld?

De postdoctorale opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap is ontwikkeld voor ervaren en beleidsbepalende professionals die bezig zijn met (online) marketing en de strategische bepaling van het marketingbeleid van een organisatie. 

Vooropleiding

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een intensief avondprogramma kunnen volgen, dat een beroep zal doen op hun analytische, strategische, commerciële en communicatieve vaardigheden. Een voltooide HBO-, post-HBO-, of universitaire vooropleiding met minimaal 3 jaar relevante werkervaring is de basis om de opleiding succesvol te kunnen volgen. Ook professionals die voldoende werkervaring op niveau hebben zijn welkom. Bijvoorbeeld: (online) marketingmanagers, online marketeers, e-mail marketeers, product managers, database marketeers, campagne managers, direct marketeers, etc. U wordt opgeleid tot een expert op het gebied van digital en online marketing.

Collegetijden en -duur

De opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap wordt als dag- en als avondopleiding aangeboden. Het programma is inhoudelijk gelijk en kent 20 colleges. De colleges worden op een vaste dag per week gegeven. 


Avondopleiding
Per avond worden er twee colleges van elk 2 uur gegeven. De totale doorlooptijd van de avondopleiding is ongeveer 4 maanden.

16:30 - 18:30 uur 1e college
18:30 - 19:30 uur buffet
19:30 - 21:30 uur 2e college

Dagopleiding
Per dag worden er drie colleges van elk 2 uur gegeven. De totale doorlooptijd van de dagopleiding is ongeveer 2 maanden. 

09:45 - 11:45 uur 1e college
11.45 - 12.30 uur lunch
12:30 - 14:30 uur 2e college
14:30 - 15:00 uur pauze
15:00 - 17:00 uur 3e college

Studiebelasting

Naast de colleges heeft u tijd nodig om de begeleidende literatuur door te nemen en uw colleges voor te bereiden. Al met al bedraagt dit voor de avondopleiding een investering per week van 4-6 uur naast het volgen van de colleges. I.v.m. de kortere doorlooptijd van de dagopleiding ligt de studiebelasting per week hier wat hoger. De totale studiebelasting is voor beide opleidingen echter gelijk. 

De postdoctorale opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap is ontwikkeld voor professionals en managers en is uitstekend te combineren met een (drukke) baan.

Investering*

Het collegegeld voor de postdoctorale opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap bedraagt € 4.650,- . Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 265,-. De kosten voor het individuele eindgesprek en coaching bedragen € 395,-. Catering en buffet zijn inbegrepen in het collegegeld. Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden.

Na afloop van de opleiding ontvangen de deelnemers het officiële postdoctorale diploma “Digital Marketing Strategie & Leiderschap" van Beeckestijn Business School.

*De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 juni 2013. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Docenten van de opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap

 • Adrie Dolman
  Adrie Dolman
  Agile coach en adviseur op het gebied van Innoveren, Concurreren en Excelleren Adrie is de oprichter van Adapt2Value. Voor Adapt2Value heeft Adrie... Lees meer
 • Alex Bloemendal
  Alex Bloemendal
  Alex Bloemendal is sinds 1999 in "online" en "retail" rollen werkzaam geweest voor diverse merken waaronder bol.com, Bijenkorf, HP, Heineken, Mona,... Lees meer
 • Aljan de Boer
  Aljan de Boer
  Aljan de Boer werkt als strateeg bij TrendsActive, een internationaal innovatiebureau dat sociaal-cultureel onderzoek doet naar wereldwijde trends. De inzichten uit... Lees meer
 • Anne Vroegop
  Anne Vroegop
  Anne Vroegop (MA) is freelancer User Experience Designer en concept ontwikkelaar sinds 2005 en ontwikkelt user centered producten en diensten voor reclamebureaus en... Lees meer
 • Antal de Waij
  Antal de Waij
  Antal de Waij, geboren 30 jaar B.G. (before Google), is na ruim 12 jaar bij diverse multinationale ondernemingen gestart met het bedrijf Engagement Media BV, na... Lees meer
 • Bas van den Beld
  Bas van den Beld
  Bas van den Beld is een Online Marketing Strategist en veelgevraagd consultant, trainer en keynote speaker. Hij is ook verantwoordelijk voor de digitale... Lees meer
 • Bram Alkema
  Bram Alkema
  Bram Alkema is specialist in het opzetten van nieuwe marketing strategieën. Met zijn creatieve, onorthodoxe en soms confronterende stijl helpt hij het publiek... Lees meer
 • Eduard de Wilde
  Eduard de Wilde
  Eduard de Wilde is sinds september 2013 bij DDB & Tribal Amsterdam aangesteld als Head of eCommerce. Hij is verantwoordelijk voor de uitbreiding van de... Lees meer
 • Erik Jan Koedijk
  Erik Jan Koedijk
  Erik Jan Koedijk (1972) helpt organisaties met het scherpstellen en realiseren van doelen door het geven van management advies, effectieve workshops, brainstormsessies... Lees meer
 • Frans Appels
  Frans Appels
  Frans Appels groeide op in Gorinchem en studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Frans specialiseerde zich in marketing en IT. Na zijn studie... Lees meer
 • Hans Molenaar
  Hans Molenaar
  Drs. Hans Molenaar is kerndocent en directeur van Beeckestijn Business School en tevens voorzitter van het Platform voor Innovatie in Marketing... Lees meer
 • Ingmar de Lange
  Ingmar de Lange
  Ingmar de Lange is marketingstrateeg en oprichter van Mountview. Hij vindt dat marketing teveel draait om woorden en te weinig om daden, waardoor marketing z’n... Lees meer
 • Kirsten Wagenaar
  Kirsten Wagenaar
  Kirsten Wagenaar is afgestudeerd psycholoog en vanaf 2005 actief met online communities en discussiefora. In 2008 stapt ze als één van de eersten in... Lees meer
 • Laura Nuhaan
  Laura Nuhaan
  Laura Nuhaan is managing partner bij The Andeta Group, een consultancy in action firm die zich richt op innovatie in sales en marketing. Andeta helpt organisaties... Lees meer
 • Maurice Jongerius
  Maurice Jongerius
  Maurice Jongerius is Manager Mobile bij bol.com en al meer dan 5 jaar verantwoordelijk voor de mobiele strategie en ontwikkeling van bol.com. Hij heeft van dichtbij... Lees meer
 • Ment Kuiper
  Ment Kuiper
  Ment Kuiper is actief als bedrijfskundige, marketeer en ondernemer. Helpt mensen bij marketing en communicatievraagstukken binnen de eigen werkomgeving. Is... Lees meer
 • Mike Hoogveld
  Mike Hoogveld
  Drs. Mike Hoogveld RM is partner bij Holland Consulting Group. Als adviseur richt hij zich op advisering in marketing en sales strategie, omnichannel operaties en... Lees meer
 • Oscar Diele
  Oscar Diele
  Oscar Diele (1970) begon zijn carrière in 1993 bij Wehkamp. In de functie van manager e-commerce was hij verantwoordelijk voor de transitie van traditioneel... Lees meer
 • Ronald Verschueren
  Ronald Verschueren
  Drs. Ing. Ronald Verschueren is oprichter en directeur van Netmarketing User Experience Research. Als gecertificeerd usability analist en onderzoeker heeft hij meer... Lees meer
 • Saskia Aalberts
  Saskia Aalberts
  Saskia Aalberts is eigenaar van Digitalcomms en helpt als doorgewinterd online strateeg beursgenoteerde bedrijven en (overheids)organisaties met hun online (corporate)... Lees meer
 • Willemijn Schneyder
  Willemijn Schneyder
  Willemijn Schneyder (RM) heeft marketing in haar dna. Ze heeft meer dan 15 jaar werkervaring op het gebied van merk of marketingstrategie, customer journey & -... Lees meer
 • Wim Andrea
  Wim Andrea
  Wim Andréa is een onafhankelijk online marketingcommunicatie-specialist. In 1995 richtte hij Content is King op; het allereerste bedrijf in Nederland dat zich... Lees meer

Voor meer informatie over de opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap kunt u gratis en vrijblijvend deelnemen aan een proefcollege. Het proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen; onderwerpen als de opzet en onderwerpen van de colleges, einddoel van de opleiding, studiebelasting en de overeenkomsten en verschillen met gerelateerde opleidingen etc. komen aan de orde. De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of in de vorm van een webinar. Lees meer over onze proefcolleges

Data & locaties proefcolleges

maandag 3 april 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
maandag 3 april 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
donderdag 13 april 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
dinsdag 18 april 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 9 mei 2017, 19.00 - 21.00, Leusden

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Deze opleiding wordt ook in het Engels aangeboden, kijk hier voor startdata & locaties.

Startdata & locaties opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap (postdoc)

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 47 222 30

Start:
woensdag 22 maart 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 23 maart 2017
Locaties:
Avondopleiding: Leusden (Vol)
Start:
donderdag 18 mei 2017
Locaties:
Avondopleiding: Leusden, Amsterdam
Start:
dinsdag 30 mei 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden
Start:
donderdag 14 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Rotterdam
Start:
dinsdag 26 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Leusden
Start:
woensdag 27 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
dinsdag 3 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 5 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden

9.0

De opleiding heeft voor mij meer dan voldaan aan mijn verwachtingen; zowel qua inhoud, inspiratie, netwerk, tools als faciliteiten. Het heeft mijn kennis op een hoger niveau gebracht en mijn blik verruimd. verbeterpunten zitten in communicatie vanuit de opleiding en de leeromgeving.

8.0

Het goede aan Beeckestein merkte ik al bij de oriëntatie. Meedenken en een goed advies voor de best passende opleiding. Voor mij DIM S&L. Een brede opleiding die je helpt aan de actuele kennis om digital marketing in een leidende rol, praktisch toe te kunnen passen. Je leert samen met collega studenten en past de stof toe in je eigen praktijk in de vorm van een bedrijfsplan. Tijdens het leerproces kun je continu gebruik maken van specialisten/ docenten. In een plezierige, uitdagende sfeer werk je aan de kennis, werkwijzen en contacten die jij nodig hebt. Na afloop had ik een prima basis om er zelfstandig mee verder te kunnen. En mocht ik iets tekort komen, dan is er het alumniprogramma waarmee je aansluiting kunt houden. Deze opleiding gaf mij in korte tijd veel praktische achtergrondinformatie,(business) modellen en instrumenten. Met DIM S&L kan ik bedrijven helpen zich aan te passen aan de snel veranderende omgeving en in te spelen op sterk veranderend kopersgedrag. W. Baltes

8.0

+ Je krijgt brede info over veel verschillende onderwerpen in Digital Marketing. Wil je verdieping dan zijn docenten bereid om je een richting te wijzen voor implementatie in je eigen plan. + Snelle reactie en goed advies van organisatoren. + De groepsdynamiek tijdens de colleges en de gezamenlijke business case maken de studie leuk en je bouwt een netwerk op. + Interessante (gratis) clinics in vakgebied buiten colleges om. - Een minpunt: Niet alle boeken die je ontvangt zijn even nuttig voor je. Maar dit is bespreekbaar.

10.0

Aanrader. veel geleerd in zeer korte tijd. Goede trainers en zeer prettige omgeving in Soesterberg. Zeer diverse vakken en soms zeer visionair. Tijden waren ook aangenaam van drie tot 9.

2.0

Een postdoctoraal die zich zekers geen postdoc mag noemen. Het WO niveau in de groep was ver te zoeken, ook de diepte in de high speed presentaties raken maar weinig. Ik heb mij hier flink op verkeken en weinig het gevoel ook maar iets van strategie en leiderschap te hebben op gepikt. De rommelige organisatie (last minute docenten die spontaan een verhaal lijken te vertellen waar ze maar moeilijk in zitten, boeken vergeten, laten en soms te late meldingen, lastig bereikbaar) maakt niveau zeker niet professioneler. Een groepscase die nog maar net op MBO+ reikt, maakt mij niet blij en tevreden. Gewoon de presentaties uitzitten (presentielijst wordt nauwelijks voldaan) en je hebt opeens een certificaat erbij. Niets meer, niets minder. Reactie van de opleider: Jammer dat de heer of mevrouw (?) Schepers niet tevreden is over het niveau van de opleiding. Uiteraard doen wij er alles aan om de verwachtingen van onze studenten, zeker met betrekking tot het niveau en de samenstelling van de opleiding, waar te maken. Samen met Springest hebben we geprobeerd in contact te komen met deze heer of mevrouw om te kijken of we tot een passende oplossing kunnen komen. Dat is helaas niet gelukt, ook omdat we deze persoon niet in onze studentenadministratie kunnen traceren. Uit de tussentijdse evaluaties (na elke college) tijdens de opleiding zijn er geen negatieve signalen naar voren gekomen waardoor we ook toen geen passende oplossing konden bieden.

9.0

Uitstekende opleiding, waarin de docenten de laatste inzichten op hun specialisme met veel enthousiasme bespreken en delen in college's. Er is veel literatuur beschikbaar voor verdieping. De begeleiding is goed en zeer attent. Het meest waardevol is het maken van het eindwerkstuk, waardoor je al die opgedane kennis kent bundelen om er direct mee aan de slag te gaan

8.0

Hele inspirerende opleiding met veel nieuwe inzichten. Dit helpt in het verder vormgeven van het platform voor mantelzorgers van mensen met dementie. Ik heb het idee een grote stap vooruit gemaakt te hebben en neem daar de organisatie graag in mee! Een aanrader voor iedereen die klaar voor de nabije toekomst wil worden

7.0

Prima opleiding, zet je op het juiste spoor en aan het denken. Goede kennisdeling en veel praktijk ervaring. Onderwerpen per les varieerde van "disruptive" tot ook wel saai. Niveau docenten over het algemeen goed. Lokatie prima, goede parkeergelegenheid en maaltijden.

9.0

Zeer inspirerende docenten met enorme ervaring uit de praktijk. Met deze opleiding maak je kennis met de snelle marketing van vandaag de dag en ben je helemaal up-to-date om de marketing strategie voor de organisatie te beïnvloeden en te sturen. Ik heb genoten van colleges (theorie ondersteund met vele recente praktijkvoorbeelden), uitwisseling met medestudenten. en de uitwerking van de case. Aanrader! Ook prima voor B-2-B.